Nordic Game Supply lanserar ett nytt halvt tangentbord som verkligen är avsett för spelare.

Datorspelare använder sällan hela tangentbordet utan vanligtvis den vänstra delen av det, eftersom tangentbordsstyrning ofta kretsar kring tangenterna W, A, S och D. Det har man tagit fasta på med tangentbordet The Shrimp som i stort sett enbart består av den vänstra delen av ett tangentbord.

Tangentbordet har 25 tangenter med mekaniska Gateron G Pro-switchar samt två vridreglage. Det har även RGB-belysning och ett handlovsstöd med magnetfästen. Anslutningen görs via USB-C och tangentbordet är kompatibelt inte enbart med datorer utan även med Playstation 4 och 5 samt andra enheter med stöd för standard HID.

Specialtangentbord och tillbehör av olika modeller är inget nytt för spelare, det som skiljer The Shrimp från många andra är att den inte har någon direkt specialdesign eller underliga former utan är i alla avseenden, utom den mest uppenbara kapade skillnaden, ett tangentbord med standardlayout samt normalstora och -placerade tangenter vilket enligt tillverkaren ska göra det enklare att börja använda då man inte behöver lära om styrningen med vänsterhanden.

När The Shrimp lanseras och till vilket pris är ännu inte kommunicerat


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här