Fråga

 

Hej! Min processor är en AMD Athlon 64 och operativsystemet är Windows XP Home. Jag har köpt ett ATI Radeon HD 5450-grafikkort till min dator. Men när jag startar låser sig datorn, den kommer inte ur BIOS (AMI Legal BIOS, 4-5 år gammal). Det gamla kortet fungerar fortfarande. Det är samma läge för Ubuntu, men man kommer ju inte så långt.

Måste jag köpa nytt moderkort plus processor eller mixtra med BIOS?

 

 

 

 

Svar

Det mest troliga är att ditt moderkort är för gammalt för det nya kortet, men eftersom du inte berättar vad din dator är utrustad med är det svårt att säga säkert. Kontrollera att moderkortets grafikkortsplats har stöd för PCI Express X16 och att du har minst en gigabyte minne. Det kan också handla om att nätaggregatet inte är tillräckligt – enligt AMD krävs minst 400 watt.

Men jag är också lite osäker på vad du menar med att du inte kommer ur BIOS. Innebär det att du fastnar vid datorstarten eller att du faktiskt ser en bild och kommer in i BIOS inställningar? I det senare fallet kan det möjligen gå att lösa situationen genom att återställa BIOS till standardinställningarna (default).

Föregående artikelInternet Explorer 9 snart i beta
Nästa artikelStörande Nortonprocess
Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här