Fråga

Hej! Jag har flerfunktionsskrivare (skrivare-fax-scanner-kopiator). Det är en Brother modell MFC-9500. Jag hade Windows 98, men nu har jag en ny dator med Windows 7, 64 bit.

Var får jag tag på en fungerande drivrutin?  Brother bryr sig inte. MFC-9500 är en laserskrivare som jag som privatperson har använt lite och tycker det känns beklagligt att kassera den. Den kostade ungefär 8000 kronor 1998.

Larry Chiborn

 

Svar

Jag förstår att du vill behålla en väl fungerande skrivare, men jag förstår också Brother som inte vill tillhandahålla nya drivrutiner till modeller som är utgångna sedan minst tio år. Du lär aldrig kunna få tag på drivrutiner till den. Vad jag kan hitta på nätet finns de inte ens till Windows XP.

Det enda jag kan rekommendera dig är att behålla Windows 98-datorn och använda den som en sorts skrivarserver, ansluten via nätverk. När du vill skriva ut måste du då flytta dokumenten till den gamla datorn för utskrift där.

Ungefär samma lösning, men en som inte tvingar dig att ha en dator till igång, är att installera Windows 98 virtuellt i ditt Windows 7. Använd Virtual Box (www.virtualbox.org) eller Microsoft Virtual PC (www.microsoft.com/windows/virtual-pc) för att skapa en Windows 98-installation som körs i ett fönster under Windows 7.

Föregående artikelGoogle stuvar om i toppen
Nästa artikelSe på egen film i datorn
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här