Fråga

Jag köpte min ASUS 2011 och fick då med en licens. Eftersom jag beslöt att köra en ominstallation av operativsystemet kontaktade jag Dustin som meddelade mig att jag kunde aktivera mjukvaran under startsekvensen.

Och det gick bra, men nu minns jag inte hur jag gjorde och Dustin svarar att de inte har support längre. Jag minns bara att jag kom till ett läge där jag matade in produkt- och/eller licensnyckeln. Jag har givetvis båda.

Kan ni hjälpa mig? Jag har kommit så långt att jag tror att det är något under ”Boot selection menu” som jag ska välja, Där finns:

PO: WDC WD5000BEVT-80AOTt1

ST1000LM024 HN-M101M 2BA3

EFI shell from file system device

Rosemarie Arnmark

 

Svar

Det ser ut som om du är inne i BIOS-inställningarna. Du har uppenbarligen två hårddiskar i datorn, en Western Digital och en Seagate, och det där är ett val mellan vilken av dem som ska användas för att starta operativsystemet. Det har ingenting med Windows eller aktivering av detta att göra.

Det är troligen den första som är startdisken med Windows på, men det är bara att prova. Fungerar det inte att starta Windows med den är det den andra.

Om Windows sedan behöver aktiveras med produktnyckel kommer du till detta när operativsystemet har startat.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här