Tips på bra butiker?

9

Fråga

Har ni några bra adresser till återförsäljare med stort lager av datorkomponenter, datordelar, kablar, kontakter etc som ni skulle kunna rekommendera? Helst vill jag att det ska vara svenska företag.

Ronnie

Svar

Vi vill inte favorisera någon specifik butik, men har bra erfarenheter av exempelvis Webhallen, Netonnet, Kjell & Company och Dustin. Ni läsare får mer än gärna dela med er av era erfarenheter, både bra och dåliga, från de här butikerna och andra i kommentarerna.

Transparens: Datormagazin har ett ”affiliatesamarbete” med bland annat Webhallen och Netonnet. Länkar av den typen är dock alltid annonsmärkta. Se exempel nedan:

ANNONS
Handla dina datorprylar på Webhallen
Se aktuellt pris på Netonnet

LÄS OCKSÅ
E-handeln växer kraftigt i Sverige

Föregående artikelVi utser den bästa multiskrivaren
Nästa artikelLG Ultragear – nya skärmar med Nano IPS-panel
Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

9 KOMMENTARER

  • CDON är inget man rekommenderar. Punkt slut.

   INET, Webhallen är dock mycket bra, liksom ett fåtal till som DUSTIN.
   Kjell är DYRA, men oftast OK.

    • Har handlat två gånger hos CDON. Första gången köpte jag en dvd-box. Boxen var korrekt och frakten fungerade utmärkt. Kvittot däremot var näst intill omöjligt att få.
     Andra gången köpte jag en radio med cd-spelare till svärmor. Även den var okay och kom fort med posten. Återigen här är problemet kvittot.

     Jag begriper inte varför CDON skall ha så svårt att skicka kvittot eller ha det tillgängligt i samband med köpet. Nu tar det tydligen flera veckor för dem att ordna det.
     Tänk om jag gick till ICA och handlade mat och de sade att kom tillbaka om en vecka så får du kvittot?

     Nej, CDON har inte varit något positivt och det är ganska rörigt att hitta det man söker. Ungefär lika dåligt som Amazon.

     Så jag kommer inte handla något hos CDON igen. Punkt slut.

     • CDON har dessutom en väldigt aggressiv marknadsföring
      med Deals, Superdeals. Själv avbeställde jag deras nyhetsbrev som kom 2-3 ggr/vecka. Ett riktigt lågvattenföretag med produkter som är väsentligt dyrare än, i de flesta butiker. Undvik dem. Punkt.

 1. Jag har handlat av både Netonnet och Kjell, deras sortiment och lagerhållning är ju svårt att uttala sig om, de hade ju det jag skulle ha just då.
  Men jäklar vad snabba leveranserna har varit, jag har flera gånger beställt sent på eftermiddagen (en gång efter 21!) och ändå -oftast- haft grejerna dagen efter.

 2. Handlar nästan uteslutande av Webhallen. Emellanåt hos Kjell. Någon enstaka gång hos NetonNet. Endast i butik, aldrig på nätet.
  Både Webhallen och Kjell har kunnig personal.
  Kjell’s personal har ofta extremt god kompetens inom elektronik. Så dit är ett rent nöje att gå.

  NetonNet har ofta lite personal och det är svårt att få hjälp eller svar på frågor. Men de har stort utbud i den butik som jag besöker.
  Elgiganten fungerar ofta bra med. Möjligtvis att personalen nästan är lite väl påträngande. Elgiganten är med andra ord lite tvärtemot NetonNet.

  Clas Ohlsson och Media Markt undviker jag helt. Har inte haft någon positiv erfarenhet alls.

 3. Ett företag som är i en helt egen klass är Inet, har lagt 50+ order där. Bra priser och stor sortering. Jag har haft en del garantiärenden men inte något att klaga på i hanteringen utan det har varit snabbt och smärtfritt. Dessutom är personalen vid kontakt trevliga och kompetenta.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här