OBS! Texten nedan är en annons från och av Cherry

Tangentbord defineras av tekniken som ligger bakom, och valmöjligheterna idag är många. Vilken teknik föredrar du i ditt tangentbord? Häng med!

Det fanns en tid då i princip alla tangentbord använde sig av mekaniska brytare och var dyra att tillverka. Med hjälp av ny teknik kunde man istället tillverka ett enda kretskort täckt av en membranmatta, som gav billigare och tunnare tangentbord. Här används en elektrisk krets för att ta emot knapptryckninger istället för individuella sensorer, vilket ger en kortare distans att trycka ner och ett tystare tangentbord som är uppskattat på många kontorsplatser.

Mekaniska brytare sedan 1983

Cherry är världens äldsta tangentsbordstillverkare då vi har fört tekniken framåt sedan 1967. År 1983 lanserade vi vår första mekaniska brytare i vår populära MX-serie och har ständigt utvecklat brytare som idag inte bara finns i våra egna produkter, utan används även av flertalet trogna partners.

Mekaniska brytare, som ofta kallas switchar även i Sverige, är den mer påkostade men på många sätt överlägsna lösningen där varje tangent aktiveras av en individuell mekanisk fjäder som går i kontakt med tangentbordets kretskort.

Cherry MX 3.0 är ett exempel som kan levereras med röda eller bruna brytare med olika karaktär på motstånd och ljud. Modellen är samtidigt den första på marknaden med guldkontakter i MX-brytarna, vilket ger exakta och snabba tangenttryck.

Cherry Realkey ger tangenttryck i realtid

Även om brytaren är en vital komponent i ditt tangentbord är det viktigt att signalerna från den plockas upp på bästa sätt. Med vår Cherry Realkey-teknik tillför vi en analog lösning där varje tangenttryck läses av individuellt i realtid.

Det gör det möjligt för tangentbord som Cherry MX 6.0 att leverera 100% anti-ghosting samt full key rollover där du kan trycka ned alla tangenter samtidigt utan att missa ett enda kommando.

Oavsett om du behöver ett tangentbord till kontoret, skriver långa texter eller spelar datorspel, är vi på Cherry stolta över att ha en lösning som passar just dig.

Mer information hittar du på vår internationella sida.

OBS! Texten ovan är en annons från och av Cherry

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här