Det är oklart vad Apple menar med ”pro” när de nu uppdaterar sina trådlösa hörlurar – men den nya modellen är onekligen mer avancerad än sin föregångare. Prislappen avspeglar givetvis också detta.

Apples trådlösa hörlurar, Airpods, får anses ha blivit någon av en succé trots sin väl tilltagna prislapp och att vissa användare uppger att de inte håller mer än 1-2 år innan batterierna är döda och hörlurarna i praktiken blir värdelösa. Apple lanserar nu nästa modell, Airpods pro, som har flera nyheter som säkerligen kan vara av intresse för de Apple-frälsta. Först och främst har hörlurarna äntligen begåvats med aktiv brusreducering vilket torde göra många glada som tillbringar en hel del tid i flygplan, bussar eller pendeltåg och gärna vill stänga ute så mycket som möjligt av omvärlden.

Läs också: Apple Airpods Pro vs. Airpods (2019)

Airpods pro passar fler öron än föregångaren

Det andra är att Apple nu tycks ha förstått att Airpods inte passar alla öron. Företaget skickar därför med utbytbara gummitoppar med hörlurarna i tre olika storlekar som användaren själv kan byta ut efter tycke och smak. Detta är givetvis något som har funnits för hörlurar sedan årtionden tillbaka men det är första gången på länge Apple inkluderar denna typen av valmöjlighet med ett par hörlurar de själva tillverkat. (Företagets In-Ear headphones with remote and mic hade gummitoppar, men har slutat att säljas.)

Screenshot 2019 10 29 at 07.05.28

Den tredje nyheten är att Apple också har tycks insett att enbart kunna styra sina hörlurar med röstkommandon inte är en helt god ide. Därför har en ”trycksensor” nu byggts in. Den kan användas för att hantera samtal och musikuppspelning samt att slå av eller på brusreducering.

”prislappen inklusive laddningsfodralet är 3195 kronor”

Airpods pro ska enligt Apple leverera mer än 24 timmars drifttid med ”upprepade laddningar” i det medföljande etuiet, som för övrigt stödjer Qi-standarden för induktiv laddning. Vill du köra på utan att ladda upp batterierna hela tiden så är drifttiden upp till 4,5 timme på en laddning. Airpods pro släpps till marknaden idag och prislappen inklusive laddningsfodralet är 3195 kronor.

Annons:
Handla Airpods pro på Webhallen
Handla Airpods pro på Netonnet

LÄS OCKSÅ – Test: Huawei Freebuds 3i


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Skriver nyheter, guider och tester i Datormagazin och är redaktör för Datormagazin Retro. Jobbade på Datormagazin 2001-2005 som testredaktör, numera i IT-branschen. Drev bloggen Macpro i 14 år. Gillar Linux och Mac OS X, är 1/3 av podden Björeman // Melin och blandar Sveriges bästa Gin&Tonic.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här