Det blir mobiloperatören Telenor som är först ut med att erbjuda ett mjukvarubaserat simkort för Samsungs smarta klocka, Galaxy watch, meddelar Samsung. Lansering till den svenska marknaden har börjat.

Det går långsamt framåt för mjukvarubaserade simkort i Sverige. Sedan tidigare erbjuder Telenor, Tre och Telia denna lösning för Apples smarta klocka, Apple watch, och nu är det även dags för Telenor och Samsung att erbjuda samma sak för de senares Apple watch-konkurrent Galaxy watch.

De som vill nyttja tjänsten hos Telenor får använda sig av en tjänst kallad ”mobiluppkoppling klocka”, en tjänst som är tillgänglig för privatkunder redan nu. Företagskunder får av någon anledning vänta till den 11 juni.

Motsvarande tjänst för Galaxy watch väntas lanseras under juni av Tele2. Övriga operatörer, det vill säga Tre och Telia, ska enligt Samsung lansera sina simkortslösa alternativ för Galaxy watch någon gång under detta år.

Skriver nyheter, guider och tester i Datormagazin och är redaktör för Datormagazin Retro. Jobbade på Datormagazin 2001-2005 som testredaktör, numera i IT-branschen. Drev bloggen Macpro i 14 år. Gillar Linux och Mac OS X, är 1/3 av podden Björeman // Melin och blandar Sveriges bästa Gin&Tonic.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här