Snart lanseras Suunto 9 Peak. Det är den finska tillverkarens minsta, lättaste och tåligaste smarta klocka hittills.

Suuntos kommande smarta klocka är en rund sportmodell med upp till 170 timmars batteritid i GPS-läge. När du behöver ladda ska det räcka med en timme för att fylla batteriet till 100 procent.

Den nya klockan har givetvis pulsmätare, men även inbyggd mätning av syremättnad i blodet. Suunto är dock noga med att poängtera att klockan inte ska användas för kontroll av medicinska tillstånd.

Baserad på 9 Baro

Tillverkaren beskriver Suunto 9 Peak som en ”flaggskeppsmodell” med en skandinavisk design. Klockan baseras på en tidigare modell i företagets 9-serie kallad Baro, men är både tunnare, lättare och tåligare. Den har även försetts med ett nytt armband som uppges vara bekvämare än tidigare.

Precis som Baro är Suunto 9 Peak en träningsklocka laddad med 80 olika sportlägen. Givetvis hittar vi både vandring och löpning i listan, men även simning, cykling och mycket annat. Den kan även registrera sömn, stress, vardagsaktivitet och återhämtning.

Träningsklocka som funkar med offlinekartor

suuntoapp suunto 9 peak training load 01
Klockan hanteras via en mobilapp. Foto: Suunto

Klockan kan hanteras via en mobilapp där användaren bland annat kan planera rutter för att sedan föra över dem till klockan för offline-navigering. Bluetooth 5 ska göra synkroniseringen snabbare än tidigare.

Den nya modellen släpps i butik i slutet av juni. Prislappen uppges ligga på strax under 7 000 kronor för Titanium-modellen och 5 700 kronor för den lite enklare modellen som kallas Steel.

SPECIFIKATIONER
Mått 43 x 43 x 10,6 mm
Vikt 52 g
Material i infattning: Titan av ”grad 5”
Material i glas: Safirglas
Material i boett: Titan av klass 5, glasfiberförstärkt polyamid
Material i armband: Silikon
Vattentät 100 m

Har du erfarenhet av Suuntos smarta klockor eller någon konkurrent? Kommentera gärna nedan.

LÄS OCKSÅ
Test: Garmin Instinct Esports Edition
Test: Huawei Watch GT 2 Pro


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här