Close Menu
Datormagazin
    Facebook
    Senaste testerna
    • Test: Huawei Watch GT 3 SE
    • Test: Beoplay EX
    • Test: Sony Xperia 1 III
    • Test: Cooler Master Masterair MA624 Stealth och MA612 Stealth ARGB
    • Test: Huawei Mate 40 Pro
    DatormagazinDatormagazin
    • Hem
    • Nyheter
    • Tester
      1. Toppklass
      2. DMZ Rekommenderar
      3. Gaming
      4. Jämförande test
      5. View All

      Motorola Razr 60 Ultra

      6 maj, 2025

      Test: Sennheiser HD 550

      7 april, 2025

      Test: G.Skill Trident Z5 CK F5-8200C4052G24GX2-TZ5CK 48 GB

      27 mars, 2025

      Test: OnePlus Watch 3

      26 mars, 2025

      Test: Google Pixel 9a

      20 april, 2025

      Test: Cooler Master Masterliquid 360 ION & Hyper 612 APEX

      18 april, 2025

      MOVA omdefinierar essensen av ett modernt hem

      12 april, 2025

      Test: MSI Z890 moderkort

      6 april, 2025

      Test: Cooler Master Masterliquid 360 ION & Hyper 612 APEX

      18 april, 2025

      Test: Sennheiser HD 550

      7 april, 2025

      Test: MSI Z890 moderkort

      6 april, 2025

      Test: G.Skill Trident Z5 CK F5-8200C4052G24GX2-TZ5CK 48 GB

      27 mars, 2025

      Test: Logitech Ergo K860 vs. Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard

      19 augusti, 2021

      Vi utser den bästa multiskrivaren

      20 maj, 2021

      Test: Cooler Master Masterair MA624 Stealth och MA612 Stealth ARGB

      12 maj, 2021

      Test: Oneplus 9 Pro och Oneplus 9

      21 april, 2021

      Motorola Razr 60 Ultra

      6 maj, 2025

      VPN, dataskydd och spel: Så skyddar vi vår integritet på nätcasinon

      1 maj, 2025

      Kortspel online: Hur strategi och teknik formar framtidens digitala spelupplevelser

      1 maj, 2025

      Strategi och tur: Balansen mellan skicklighet och slump i moderna spel

      30 april, 2025
    • DMZ-riggen
    • Programtips
    • Gaming
    • Fråga experten
      • Hårdvara
      • Mjukvara
    • DMZ Retro
    • Shop
    • Om DMZ
      • Om Datormagazin
      • Annonsera
      • Nyhetsbrevet
      • Kundtjänst
      • Press & PR
    Facebook
    Datormagazin
    Hem » Artikel » Arlo Ultra 2 XL
    XL Huvud
    Artikel

    Arlo Ultra 2 XL

    Patrik WahlqvistBy Patrik Wahlqvist4 september, 20226 Mins Read
    Arlo Ultra 2 XL
    4 / 6 Betyg
    7 990 krPris
    För
    Mycket enkel och snabb installation, grym bildkvalité, bra mörkerseende, smart rörelsesensor, fungerar med ”alla” digitala assistenter, bra batteritid, kan byggas ut med flera kameror till samma hubb, lokal och molnlagring, IP klassad, bra app
    Emot
    Lite högt pris, sirenen är ok men skulle kunna vara kraftfullare, vi hade gärna sett möjlighet till Nas lagring, kräver en ett aktivt abonnemang för att komma till full rätt
    Rekommenderas till
    Behöver du en lättanvänd säkerhetskamera med hög upplösning och gott om funktioner så är Arlo Ultra 2 XL ett av de bättre valen

    Avancerad 4K-övervakning med 12 gånger zoom och batteritid på upp till ett år

    Med Ultra serien så får vi Arlos mest högupplösta säkerhetskameror för inspelning i upp till knivskarp 4K-upplösning med HDR. Med senaste uppdateringen, XL, så har dessutom batteritiden optimerats och vi kan nu få upp till ett helt år på en laddning vilket gör modellen perfekt till mer svåråtkomliga utrymmen.

    4K video
    Med Ultra 2 XL kan vi strömma 4K video till valfri mobil enhet

    Snabb och enkel installation

    Precis som övriga Arlo kameror så kan enheten köpas som singelmodell eller tillsammans med en av Arlos olika hubbar. Installationen är lika enkel i båda fallen och allt som behövs är att vi, från Arlos app väljer att lägga till en ny kamera och sedan så guidas vi rätt. Hela processen tar normalt mindre än två minuter, lite beroende på om en firmwareuppdatering behövs.

    Enheten som mäter 120 x 64,2 x 86 millimeter och väger 490 gram monters enklast med hjälp av medföljande fäste som vis tre skruvar fästs på valfri plats. Då modellen är både UV- och vädertålig så passar den lika bra inom- som utomhus. Förutom det bakre skruvfästet så hittar vi på undersidan ett magnetfäste för laddning vilken antingen kan göras via medföljande laddare eller vi Arlos egna solcellslösning. Vi har under våra tester låtit en kamera enbart gå på batteri medan den andra var kopplat till just en panel.

    Den första av dessa förbrukade cirka elva procent av sitt batteri på en månad vilket skulle ge kanske nio månaders användning vilket är cirka 30 procent lägre än förväntat. Men då ska vi säga att denna kamera satt placerad i en delvis övertrafikerad plats då den användes för att logga våra varutransporter. Den andra kameran hade efter motsvarande tid fortfarande 100 procents laddning vilket visar på att panelen verkligen gör ett mycket bra jobb. För dig som väljer att ladda batteriet med jämna mellanrum så tar en full laddning sedan cirka 3,5 timmar.

    Pnael
    Om vi kombinerar det extra stora batteriet med en av Arlos solcellspaneler så får vi en mer eller mindre avbrottsfri drift

    På fronten så finner vi högst upp en kraftfull spotlight som, via Arlo appen, kan konfigureras att tändas baserat på olika förutsättningar eller även aktiveras manuellt för att ge en bättre bild under mörkare timmar. Kameran har även högeffektiva infraröda LED-lampor på 850 nanometer med IR-filter för bästa mörkerseende.

    Under lampa så finns kamerans bildsensor som är på åtta megapixel för en maximal videoupplösning på 4K och 180 graders diagonalt synfält. På fronten finns dessutom dubbla rörelsesensorer vilka har en 150 garders horisontell detektering. Dessutom så finns här dubbla mikrofoner med reducering av bakgrundsljud och vindbrus samt en högtalare för tvåvägsljud med full duplex. Som de flesta som känner till Arlo vet så har alla modeller även en integrerad siren som antingen kan aktiveras manuellt eller triggas av rörelser.

    180 vinkel
    Kameran har en mycket hög bildkvalité och med hela 180 graders synfält så får vi full kontroll

    Lokal och molnlagring

    Arlo Ultra 2 XL ansluts till nätverket via WiFi5 och trots att vi för hastighetens skull, modellen kräver bara mellan två och fyra megabit för stabil kommunikation av 4K strömmar, så hade det varit intressant med en 6E lösning för att kunna dela upp de olika trådlösa banden bättre. Men då modellen ansluter till en dedikerad hubb så får vi i varje fall ett eget SSID för denna kommunikation. Nästa stora fördel med en hubb är att vi kan ansluta en separat lagring till denna. Detta kan vara ett högkapacitets USB minne, ett flasdisk via USB eller ett SD kort i basstationen. Det gäller att kontrollera vilken typ av anslutning som din hubb har men alla erbjuder någon form av intern lagring.

    basstation
    Tack vare att kamerorna kopplas mot en Smart hub så kan vi välja på att lagra data antingen lokalt eller i molnet

    Detta innebär att vi kan välja att lagra vår data antingen bara i molnet via Arlos tjänst, bara lokalt, eller med redundans på båda platser. Värt att notera är att Arlos molnlösning, efter avslutad testperiod, kostar pengar direkt och att ingen data sparas utan ett abonnemang. Detta skulle vi säga är en av de största svagheterna med Arlo och vi hade gärna sett att vi alltid fick i varje fall senaste dygnet lagrat i molnet, framför allt som att kamerorna kostar en rejäl slant. Det är även så att en prenumeration krävs för att få tillgång till alla de funktioner som Arlo erbjuder.

    För att skydda vårt data och kommunikationen så uppfyller Arlo både 128-bitars SSL coh AES-128 samt TSL och tvåfaktorautentisering.

    Full kontroll i fickan

    När vi kommer till bildkvalitén så är denna enorm bra. Tack vare den höga upplösningen i kombination med automatisk spårning och upp till tolv gångers digital zoomning och HDR så kan vi konfigurera kameran att vid rörelse både zooma in på objektet och sedan följa det vid rörelse. När en sådan rörelse inträffar så kan vi dessutom välja att både spela in händelsen samt skicka en varning till vår mobil. Detta gör att vi alltid har full kontroll på vad som händer och när.

    För att underlätta vår övervakning kan vi sedan komplettera med olika zoner och styra vad som ska trigga exempelvis ett larm eller inspelning. Detta gör att vi kan låta kamera upptäcka rörelse i utkanterna av dess täckningsgrad men först när individen närmar sig och kliver in i nästa zon så startas ett alarm. Vi kan även låta AI motorn styra om det handlar om just en person eller exempelvis ett djur där ingen varning behövs.

    Tack vare möjligheten till en tvåriktad kommunikation kan vi även föra en dialog med de som kameran upptäcker, en lösning som är mycket tacksam om vi exempelvis även har ett digitalt lås på dörren där vi, efter att ha kontrollerat vem det är, kan ge ut en tillfällig kod denna väg.

    Detektering
    Arlo kopplas mot företagets app som ger oss omedelbar information om vad som händer och låter oss agera baserat på denna information

    Slutligen så ska vi även tillägga att Arlo Ultra 2 XL fungerar med de flesta större digitala assistenter då de har stöd för både Alexa, Google, SmartThings, Apple smart homekit och IFTTT vilket gör det mycket enkelt att integrera lösning i vårt digitala hem. Hade vi fått önska något till kommande modeller, eller snarare programuppdateringar så hade det varit ett smidigt sätt att lagra all data på en valfri Nas. Vi förstår att prenumerationen som är kopplad till molnlagring är viktig del för Arlo, men en sådan extra frihet tror vi helt klart hade lett till en ökad försäljning.

    SPECIFIKATIONER

    • Tillverkare: arlo, www.arlo.com
    • Cirkapris:  7 990 kr inkl. moms, 6 392 exkl. moms (2 kameror)
    • Mått: 120 x 64.2 x 86 mm
    • Vikt: 490 gram
    • Lagring: mSD + molnet
    • Upplösning: 4K
    • Synfält: 180 grader diagonalt
    • Mörkerseende: upp till 7,62 meter
    • Zoom: 12 ggr digital zoom
    • Aviseringar: e-post eller notifieringar i app
    • Drifttemperatur: -20°C to 45°C
    • Ljud: högtalare och mikrofon
    • Nätverk: 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth Low Energy 4.2
    • Säkerhet: 128-bitars SSL, AES-128, TSL, tvåfaktorautentisering

    Arlo Ultra 2 XL
    4 / 6 Betyg
    7 990 krPris
    För
    Mycket enkel och snabb installation, grym bildkvalité, bra mörkerseende, smart rörelsesensor, fungerar med ”alla” digitala assistenter, bra batteritid, kan byggas ut med flera kameror till samma hubb, lokal och molnlagring, IP klassad, bra app
    Emot
    Lite högt pris, sirenen är ok men skulle kunna vara kraftfullare, vi hade gärna sett möjlighet till Nas lagring, kräver en ett aktivt abonnemang för att komma till full rätt
    Rekommenderas till
    Behöver du en lättanvänd säkerhetskamera med hög upplösning och gott om funktioner så är Arlo Ultra 2 XL ett av de bättre valen

    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    Missa inte

    Toppklass

    Motorola Razr 60 Ultra

    6 maj, 20257 Mins Read
    Artikel

    HPE Aruba

    30 april, 20256 Mins Read
    Topphändelser

    Motorola lanseringsevent

    27 april, 20257 Mins Read
    Tester

    Test: Google Pixel 9a

    20 april, 20256 Mins Read
    Add A Comment

    Leave A Reply Cancel Reply

    Senaste kommentarerna
    • Andreas Rejbrand om Test: Samsung Galaxy watch 7
    • Petter om Test: Samsung Galaxy watch 7
    • Anders Öhman om Test: Samsung Galaxy watch 7
    • Tobias om Test: Samsung Galaxy watch 7
    • Anders om Test: HP Envy X360
    Fler nyheter

    Gen Z och kvinnor väljer mobilen framför sex

    25 september, 2024

    Många Svenska företag lever inte upp till sina visioner gällande hållbarhet.

    21 augusti, 2024

    Nya Philips 49B2U6903CH – en skärm för ”den moderna arbetsplatsen”

    28 juni, 2024

    Lenovo Tab Plus – datorplattan med åtta JBL-högtalare

    24 juni, 2024

    Toppklass

    Test: OnePlus 12

    23 februari, 2024

    Test: Philips Evnia 49M2C8900

    7 januari, 2024

    Test: Corsair Dominator Titanium DDR5

    28 september, 2023

    Test: Turtle Beach Stealth Pro

    20 april, 2023
      Kontaktinformation
      Kontaktinformation

      Omsoc Publishing AB
      Datormagazin
      Box 440 73
      100 73 Stockholm
      Sweden

      Telefonnummer: +46 8–208 118
      E-post: datormagazin@datormagazin.se

      Missa inte

      M.2 optimerad NAS-prestanda

      2 september, 2024

      WiFi 7 – När, var, hur & varför

      23 augusti, 2023

      TCS digitala tvillingar och deras prediktiva kraft.

      4 juli, 2023
      Datormagazin
      Facebook YouTube RSS
      • Om cookies
      • Hantering av personuppgifter
      • Köpvillkor www.datormagazin.se
      © 2025 Datormagazin/Omsoc Publishing AB, org-nr: 559034-9014 – Ansvarig utgivare: Anders Öhman

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.