WiFi 6 kombineras med AI för högre och mer tillförlitlig prestanda i nya mesh-systemet D-Link M32.

D-Link lanserar M32, ett nytt mesh-system i sin Eagle Pro AI-serie. Enheterna använder WiFi 6 och dess tvåbandsteknik för att nå hastigheter på upp till 3,2 Gbit/sek. Det inkluderar även användandet av 1024 QAM, MU-MIMO och OFDMA-teknik. Enheterna använder dessutom AI för att ge mesh-nätverket högre och mer tillförlitlig prestanda. Det omfattar funktionen Wi-Fi Optimiser som kontinuerligt ser till att ansluta till den bästa Wi-Fi-kanalen, samt AI Traffic Optimiser som använder en form av QoS för att prioritera den viktigaste trafiken och därmed se till att 4k-streaming, spel och videosamtal fungerar optimalt.

D-Link M32 finns i två olika paket – ett paket med två enheter (M32-2) och ett med tre enheter (M32-3) vilket är beräknade att täcka 510 respektive 740 kvadratmeter. Noderna är dessutom kompatibla med andra nätverksenheter i D-Links EAGLE PRO AI-serie för att ytterligare kunna expandera nätverket.

D-Link M32 har även två inbyggda Gigabit Ethernet LAN-portar samt en Gigabit WAN-port. Det finns även stöd för moderna nätverksstandarder som WPA3 och IEC 62443-4-1.

Riktpriset för paketen är 3399 kronor för det med två enheter och 4799 kronor för det med tre enheter, och de beräknas komma ut under tredje kvartalet i år.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här