fredag, maj 27, 2022
Hem Taggar IoT

Tagg: IoT

LPWAN-teknologier – Vilken IoT-lösning passar till vad?

Internet of things baseras på många sammankopplade enheter, och även om LPWAN (low-power wide area network) bara är en av flera olika kommunikationstekniker inom IoT blir den allt viktigare.

Norrlands första 5G-nät invigs

Tillsammans med Mittuniversitet har Telia invigt norrlands första 5G-nätverk. Syftet med nätet är att möjliggöra för partners erbjuds att "utforska de tekniska och affärsmässiga möjligheterna med 5G".

IoT-säkerhet är företagens akilleshäl

Endast 14 procent av företagen har koll på säkerheten när det gäller internet of things enligt en undersökning av Trend Micro.

Test: Netatmo Personal Weather Station

De moderna väderstationerna för eget bruk går inte precis av för hackor. Netatmo Personal Weather Station kan kommunicera med moln och dessutom kan den byggas ut på ett flertal olika sätt.

Test: Athom Homey

Det kanske bästa digitala navet för smarta hem, med brett stöd för olika standarder. Detta oavsett om du är ny eller van användare av smarta produkter. Athom Homey får utmärkelsen Toppklass!

3,5 miljarder IoT-anslutningar enligt Ericsson

3 500 000 000 cellulära IoT-anslutningar förutspås finnas världen över år 2023 enligt senaste utgåvan av Ericsson Mobility Report.

Annons: Fem sätt att förbereda nätverket för IoT

Innan du hoppar på en komplett IoT-lösning är det viktigt att du tar en titt på den komponent som möjliggör det hela: nätverket. Här följer några tankar om hur nätverket kan anpassas för IoT.

Linux i Microsoft Azure Sphere

Fokus från Microsoft har alltid legat på Windows och man har försökt använda systemet i alla tänkbara formfaktorer. Det har fungerat bra för datorer, men inte lika väl för telefoner eller sakernas internet, IoT, Så nu blir det Linux.

Windows och minidator

Fråga: Jag har köpt en liten dator på 11 x 11 centimeter med en Intel Atom Z8350, två gigabyte internminne och 32 gigabyte flashdisk, Wi-Fi, USB-portar och HDMI, allt för 830 kronor. Det är bara ett problem, ingen aktiveringskod följde med.

Sakernas internet inte riskfritt

Enligt Symantec bryr sig många svenskar inte om riskerna med att koppla upp saker i sitt hem mot internet.