IoT i Ericsson Mobility Report

3 500 000 000 cellulära IoT-anslutningar förutspås finnas världen över år 2023 enligt senaste utgåvan av Ericsson Mobility Report.

Prognosen för mobila IoT-anslutningar har nästan fördubblats sedan november 2017 och förväntas nu enligt Ericsson Mobility Report uppgå till cirka 3,5 miljarder om fem år, pådrivet av pågående storskaliga utbyggnader i Kina.

Nya IoT-tekniker som NB-IoT och Cat-M1 bidrar till att öka tillväxten, vilket ger tjänsteleverantörer möjligheter att förbättra effektiviteten och förbättra kundvärdet. Mobiloperatörer har lanserat mer än 60 cellulära IoT-nätverk över hela världen genom att använda dessa tekniker över underliggande LTE-nätverk för att stöda ett brett spektrum av användningar.

I Nordamerika är dessa centrerade på logistik och transporthantering, medan i Kina är det smarta städer och smart jordbruk som gäller.

Nordamerika förväntas leda 5G-uppgången, eftersom alla större amerikanska operatörer planerar att rulla ut 5G mellan slutet av 2018 och mitten av 2019.

Ericsson prognostiserar över en miljard 5G-abonnemang för förbättrat mobilt bredband i slutet av 2023

I slutet av 2023 beräknas nära 50 procent av alla mobilabonnemang i Nordamerika vara 5G, följt av Nordostasien på 34 procent och Västeuropa med 21 procent.

Ericsson prognostiserar över en miljard 5G-abonnemang för förbättrat mobilt bredband i slutet av 2023, vilket motsvarar cirka 12 procent av alla mobilabonnemang. Mobil datatrafik beräknas öka åtta gånger under prognosperioden för att nå nära 107 exabytes per månad – en siffra som motsvarar att varje mobil abonnent i världen sparar full HD-video i tio timmar.

Föregående artikelAWS Summit 2018
Nästa artikelProgramtips: Ghostery for Firefox 8.1.2
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här