Fråga

 

Hej! Jag har nyligen börjat använda Windows Live Mail, och måste säga att jag gillar programmet. Dock kunde jag inte göra någon säkerhetskopia av mina e-postmeddelanden när jag testade det.

Jag använde Arkiv – Exportera – Meddelanden, och därefter dök först följande felmeddelande upp: ”Det gick inte att exportera meddelandet. Ett fel har uppstått.” Enda alternativet är OK, och när jag tryckt OK kommer nästa felmeddelande: ”Exporten slutfördes inte. Det gick inte att exportera alla meddelanden. Det kanske inte finns tillräckligt med utrymme på disken för alla de exporterade meddelandena eller så kan några av de meddelanden du exporterar vara skadade. Kör Diskrensning eller ta bort några filer och försök sedan exportera meddelandena igen.”

Jag kan garantera att det inte beror på att disken är full – det finns över 400 gigabyte ledigt utrymme! Vad gör jag? Jag behöver kunna säkerhetskopiera e-posten regelbundet…

Mikael

 Svar

 

Jag antar att det är Windows Live Mail 2011, den version som går att ladda ned nu, vi talar om? Jag kan utan problem utföra export med programmet. Enda kravet är att det måste vara en tom mapp som exporten görs till.

Eftersom du utesluter att det är disken som är full bör det rimligen vara den andra delen av felmeddelandet som gäller, alltså att meddelanden kan vara skadade. Du kan kontrollera detta genom att inte exportera alla mappar, utan i stället välja ”Markerade mappar” och bara markera en eller ett par. Fungerar det då vet du att felet finns i någon av de kvarvarande och får använda uteslutningsmetoden.

Är det någon annan som har stött på samma problem?

Föregående artikelMer om filräddning
Nästa artikelUnity kan ersätta Gnome i Ubuntu
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här