Fråga

 

Jag har Windows 7 och Office 2010. I Utforskaren så finns förhandsgranskning av filer, och det fungerar på vanliga filer som jpeg och Word/Excel. Problemet är att när jag startar till exempel Word fungerar det inte längre.

Om jag då väljer att öppna Word och markerar en fil står det i förhandsgranskningsfältet; ”Filen kan inte förhandsgranskas på grund av ett fel i Microsoft Word-förhandsgranskning.” Samma fel blir det då i Utforskaren.

Har du förslag på vad detta beror på? Jag valde att installera programmet på en annan disk än C, detta för att spara utrymme, men det borde väl inte ha betydelse?

Roger

 Svar

 

Jag är tyvärr rädd att mitt svar inte kommer att göra dig gladare. Ditt felmeddelande heter på engelska ” This file can’t be previewed because of an error in the Microsoft Word previewer.” Eftersom detta är ett språk mycket mer lämpat att söka på hittas genast en av Microsofts supportsidor: http://support.microsoft.com/kb/983097.

Den är dock tyvärr inte till någon hjälp alls, eftersom de bara konstaterar att felet är känt och att de inte har någon som helst lösning. Tack för det.

Men jag antar att det har fungerat någon gång, så det enda jag kan tänka mig som kan vara värt att försöka är att öppna Arkiv-menyn i Word och gå till Alternativ. Titta under Tillägg om det finns något som ser mystiskt eller onödigt ut och avinstallera det i så fall.

Någon annan som klarat att lösa detta problem?

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här