Fråga

 

Hej, Jag har Outlook 2003 som har fungerat bra fram till för en tid sedan. Det går att öppna och e-post, kontakter och kalender fungerar korrekt, men efter bara cirka tio sekunder slutar det att fungera och jag får detta meddelande i separat ruta med uppmaningen om att avsluta programmet:

”Microsoft Office Outlook har slutat att fungera. Ett problem gjorde att programmet slutade att fungera korrekt. Programmet stängs och du kommer att få ett meddelande om det finns någon lösning på problemet.”

Är det något som ni känner igen och finns det någon bot? Jag har slarvat bort installations-CD:n, varför jag inte kan ominstallera.

Mathis Hansson

 Svar

 

Detta är ju tyvärr ett typiskt sådant fel där man skulle vilja ominstallera. Att CD:n är försvunnen betyder väl antagligen att produktnyckeln också är det? Annars skulle det ju räcka med att låna en installationsskiva eller att exempelvis använda en provversion av Office 2003. Produktnyckeln finns ju dock i systemet, så du kan använda exempelvis det lilla programmet Produkey för att få fram den: www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html.

En annan möjlighet är att prova med en systemåterställning till ett datum när programmet fungerade som det skulle.

Det skulle också kunna vara så att det inte är själva Outlook det är fel på, utan att programmets PST-fil som innehåller alla data blivit skadad. Då kan en körning med ”Reparationsverktyget för Inkorgen” vara vad som behövs.

Detta program fanns förr under Office i Startmenyn, men är i senare versionen ganska väl dolt. Du kan dock alltid hitta det genom att se till att även dolda filer visas i Utforskaren och sedan söka i Program-mappen efter filen Scanpst.exe. Kör den när du hittar den och följ instruktionerna.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här