Fråga

Skärmen på min Lifebook E blev plötsligt helt svart, endast ett understreck blinkar högst upp till vänster på skärmen.  Jag har försökt att installera om Windows från installationsskivan. Jag ser att installationen läser in alla filer. När första Windowssidan i installationskonfigurationen ska komma upp blir skärmen svart.

Jag har provat att installera en Ubuntu-distribution och då fungerar allt helt utan problem. Jag har köpt en ny hårddisk och försökt att installera Windows, men alltid med samma resultat – svart skärm. Jag använder datorn i båten som navigationshjälpmedel och vill därför köra Windows XP Professional.

Ulf Hernelid

 

Svar

Hårddisken var det uppenbarligen inget fel på, eftersom Ubuntu fungerar som det ska. Jag skulle därför gissa på ett fel på din Windows-skiva. Du kanske kan prova med att låna en annan skiva? Allt du behöver är ju din cd-nyckel.

Tyvärr finns det ju av någon anledning inga navigationsprogram till Linux. Synd, eftersom många gamla datorer i så fall skulle kunna göra tjänst på sjön.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här