Fråga

Skärmen på min Lifebook E blev plötsligt helt svart, endast ett understreck blinkar högst upp till vänster på skärmen.  Jag har försökt att installera om Windows från installationsskivan. Jag ser att installationen läser in alla filer. När första Windowssidan i installationskonfigurationen ska komma upp blir skärmen svart.

Jag har provat att installera en Ubuntu-distribution och då fungerar allt helt utan problem. Jag har köpt en ny hårddisk och försökt att installera Windows, men alltid med samma resultat – svart skärm. Jag använder datorn i båten som navigationshjälpmedel och vill därför köra Windows XP Professional.

Ulf Hernelid

 

Svar

Hårddisken var det uppenbarligen inget fel på, eftersom Ubuntu fungerar som det ska. Jag skulle därför gissa på ett fel på din Windows-skiva. Du kanske kan prova med att låna en annan skiva? Allt du behöver är ju din cd-nyckel.

Tyvärr finns det ju av någon anledning inga navigationsprogram till Linux. Synd, eftersom många gamla datorer i så fall skulle kunna göra tjänst på sjön.

Föregående artikelNya tabbar i Opera 11
Nästa artikelHur kopplar jag in MIDI?
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här