Fråga

 

Microsoft Office Outlook kan inte startas Det går inte att öppna Outlookfönstret. Det går inte att öppna mapparna. Pst-filen är skadad. Mitt problem är att jag inte kan hitta reparationsverktyget Scanpst någonstans.

Jag har verkligen försökt nästan hela dagen och kvällen. Jag har Windows 7. För några år sedan kraschade en dator och på firman där jag köpte ny dator kunde någon där återställa vissa delar från den kraschade datorn, installationen av Scanpst kanske inte riktigt följde med? Vad gör jag? Betalar 665 kronor för support från Microsoft?

Christina Hallgren

 

Svar

 

Scanpst.exe är alltså ”Reparationsverktyget för inkorgen”, ett program som följer med Microsoft Office och kan användas för att försöka reparera Outlooks känsliga datafil när den blivit skadad. Det lyckas dock inte alltid, så ett grundtips är att säkerhetskopiera pst-filen ofta.

Scanpst.exe finns normalt i mappen ProgramMicrosoft OfficeOfficeXX, där sifforna XX är 12för Office 2007, 14 för Office 2010 och 15 för Office 2013. Du måste dock ha Utforskaren inställd på att visa dolda filer för att kunna se filen!

Du kan också prova om Microsofts Fix-It-verktyg kan hjälpa dig att hitta och starta filen.
Outlook 2013: http://go.microsoft.com/?linkid=9830947
Tidigare versioner: http://go.microsoft.com/?linkid=9757459

Även om filen inte finns där borde du väl ha en installationsskiva för din Office-version? I så fall kan du antingen installera om Office eller hämta filen från skivan.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här