Fråga

 

Under de senaste veckorna har jag märkt en oroväckande tendens. Jag använder Chrome, och när jag har sökt på Google och klickar på en länk dyker en sida från något kasino eller spelbolag upp direkt . Detta kan även ske när jag klickar på andra länkar, men jag har inte varit inne på några konstiga sidor. Detta är mycket irriterande.

Har jag fått något konstigt virus? Eller är det något annat, jag har Windows 10.

 

Svar

 

Det är förmodligen något installerat tillägg i Chrome som ger upphov till det där fenomenet. Klicka på de tre strecken uppe till höger och sedan på Inställningar. Klicka på Tilläg för att se en lista över alla dina installerade tillägg.

Om inget av dem är uppenbart skyldigt, avaktivera dem ett i taget för att se om det blir någon skillnad.

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

2 KOMMENTARER

  1. Jag har ett annat problem med Google: Alltsomoftast kommer det upp en uppmaning att läsa Googles sekretesspolicy. Jag vet inte hur många gånger jag bekräftat att jag läst policyn, men ändå kommer sidan upp tämligen ofta. Jag har nu tröttnat på Google och gått över till Yahoo (som inte envisas med sin sekretesspolicy) som startsida och sökmotor. Men finns det något sätt att få stopp på Googles tjat?
    Eller kan det kanske bero på att jag med viss frekvens rensar ut tidigare historik?

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här