texten nedan är en annons av och från loanscouter.com


Utvecklingen av tekniken går i en rasande fart, innan vi visste ordet av så gick vi runt med trådlösa hörlurar, datorer som väger mindre än en bok och innovativa tech-lösningar som vi inte trodde vara möjliga. Det är för många viktigt att hänga med i trenderna och att uppgradera sina enheter i takt med teknikens utveckling. Dessutom har modern teknik blivit en viktig del i mångas yrken. I en tid då vi många jobbar hemifrån är det extra viktigt att vi är ordentligt utrustade när det kommer till teknik.

Från produkt till livsstil

Kända varumärken som Apple och Samsung är idag så eftertraktade världen över, att de kan tillåta sig själva att ta ut en rejäl summa per produkt. De här teknikutvecklarna har arbetat hårt med branding och vi har mer och mer börjat associera deras produkter med mer än ’bara en produkt’. Därför betalar vi heller inte längre ’bara för produkten’, varumärkena har fått oss att betala för en hel livsstil. Dessa varumärken ger oss en viss känsla, som ett billigare alternativ inte kan ge på samma sätt.

Dessutom har varumärken som Apple till exempel, skapat sig ett helt nytt universum av produkter och tillbehör som endast fungerar tillsammans med andra Apple produkter. Köper du en MacBook så är det praktiskt att ha en iPhone, till en iPhone vill man helst ha den nyaste modellen Airpods. Alla tillbehör är unika för Apple och fungerar enbart till Apples produkter. Det här är ett smart drag av varumärket, men gör det betydligt dyrare för oss konsumenter.

Teknikens utveckling ställer högre krav på oss

Dagens samhälle kräver mer eller mindre att vi har en någorlunda uppdaterad modell av både dator och smartphone, och modern teknik kostar pengar – det kan vi nog alla enas om. Vissa yrken och hobbys kräver mer avancerade prylar, som som ordentliga hörlurar eller en dator med större minne. Det kan lätt springa iväg och bli dyrt. Spel, redigeringsprogram och andra software till datorer kostar också en slant, så teknikens snabba utveckling sätter alltså höga krav på vår privatekonomi.

Vad innebär lån utan ränta?

Det kostar att ligga på topp. Har du det lite knapert ekonomiskt kan det vara en lösning att ta ett lån om du behöver uppdatera dina hårdvaror. På jämförelsetjänster som Loanscouter kan du hitta lån utan ränta, vilket kan vara en lösning om du ska låna pengar. Lån utan ränta är precis vad det låter, ett lån där du inte betalar några räntor. Observera att detta inte nödvändigtvis innebär att lånet är gratis, men det kommer vi till alldeles strax.

Lån utan ränta innefattar endast smålån, det vill säga mindre lån som sms-lån och mikrolån. Dessutom är de ofta begränsade snabblån, som endast kan utnyttjas av nya kunder och en gång per kreditbolag. Haken med lån utan ränta är att du lånar pengarna under en väldigt begränsad och kort tidsperiod. Ofta talar vi om 30-60 dagar, men så korta frister som en vecka kan även förekomma bland långivarna. Undersök detta noga innan du skickar iväg en ansökan, och se till att du har möjlighet att betala tillbaka lånet inom tidsramen, annars kan det bli ruskigt dyrt.

Här kommer lite tips för dig som överväger att ta ett lån utan ränta:

  •   Använd en jämförelsetjänst till att skapa dig en överblick över vilka långivare som erbjuder just lån utan ränta. Här listas långivarna på marknaden på ett transparent sätt som underlättar när du ska välja. På en jämförelsetjänst för lån kan du även läsa recensioner från andra låntagare, vilket kan vara en trygghet – framför allt om du inte har lånat förut.
  •   Var uppmärksam på att läsa igenom alla villkor hos din långivare innan du skickar iväg din ansökan om lån. Lån utan ränta kan vara riskfyllt. Höga avgifter och dröjsmålsränta som höjer ditt lån till skyarna kan tillkomma om du inte är försiktig. Jämför därför lånen hos de olika långivarna noga.
  •   Vill du ha dina pengar på kontot så fort som möjligt så bör du ansöka om lånet på en vardag. Trots att flera långivare har helgöppet så gör de allra flesta bankerna i Sverige bara transaktioner på vardagar.
  •   Lån utan räntor är inte nödvändigtvis kostnadsfria! Lån utan ränta innebär att det inte är någon ränta på ditt lån, men det kan fortfarande tillkomma diverse avgifter och om du betalar tillbaka för sent är påminnelseavgifter och dröjsmålsräntor ofta dyra. Avgifterna hos denna typ av lån är generellt sätt dyrare än hos andra lån, eftersom långivarna kompenserar räntan med avgifter. Ingenting är gratis här i världen, som man säger.

Hur kan man få ett lån utan ränta?

Som nämnt tidigare i texten är lån utan ränta något som långivarna ofta erbjuder nya kunder. Det är ett attraktivt erbjudande även om det är riskfyllt. Är det första gången du tar ett lån är det därför inte speciellt svårt att få tag på ett lån utan ränta.

Långivaren ställer även en hel del krav till dig som låntagare, och precis som när du tar ett annat snabblån är det en del kriterier som ska uppfyllas innan pengarna kommer in på ditt konto. De generella kriterierna som att du ska ha fyllt 18 år, vara folkbokförd i Sverige, ha en inkomst och inga tidigare skulder är alltså gällande även för lån utan ränta. Utöver detta så kan långivaren kräva BankID, korta återbetalningstider och väldigt begränsade summor på lånen.

Funderar du på att låna pengar utan ränta så bör du alltså undersöka vilka krav som gör sig gällande och säkra dig om att du inte tvingas betala dyra avgifter.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Kontakta annons@datormagazin.se för mer information kring annonsering på Datormagazin.se respektive i tidningen.