Fråga

Jag har köpt en Bluray-brännare (Asus BW-16D1HT) som fått högt betyg i tester. Men jag kan endast spela upp CD-skivor, det vill säga musik. När jag försöker läsa in en program-DVD startar datorn om och om. Den startar helt enkelt inte igen utan att jag tar ut skivan.

Ett annat problem jag har är att när jag öppnar ett nytt fönster i Firefox (73.01) dyker Bokmärkeslistan upp till vänster, varje gång.

Tommy Petersen

 

Svar

Det var ju knepigt. Detta känns lite som om det skulle kunna vara ett hårdvarufel på Bluray-brännaren. Har du nyligen köpt den finns det ju garanti, så jag skulle nog kolla med försäljaren.

Men börja med att se till att du har den senaste versionen av firmware i enheten. Det ska vara version 3.10 och du hittar den här: www.asus.com/se/Optical-Drives-Storage/BW16D1HT/HelpDesk_Download.

Vad gäller Firefox-problemet, kontrollera i mappen C:\Users\ditt användarnamn\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles om du har en fil som heter user.js. Radera den i så fall (eller byt namn på den först, för säkerhets skull om åtgärden skulle ställa till problem). Starta om Firefox och se om problemet kvarstår.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

1 KOMMENTAR

  1. Kan vara att ASUS använt windows programvara för att läsa/skriva på DVD. Den har utgått sedan några år.
    Så prova att installera medföljande programvara och se om DVD börjar fungera.

    Har 2 DVD-läsare hemma och den ena är OEM så den tar bara CD-skivor numer.
    Den andra har med programvara för DVD och de fortsätter att fungera.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här