Aorus KD25F är en av Gigabytes senaste flaggskeppsskärmar för gaming och som vanligt när det kommer till Aorus ligger fokus på laggfritt spelande.

Toppklass
Toppklass

Skärmen på 24,5 tum använder en TN-panel med en uppdateringsfrekvens på hela 240 hertz, men framför allt finner vi den snabbaste responstiden gällande GTG (gray to gray) som vi någonsin testat med otroliga 0,5 millisekunder.

Aorus KD25F har en högsta upplösning på 1 920 x 1 080 pixel, vilket är helt okej med tanke på storleken, och modellen stödjer både Freesync och G-sync vilket ger oss optimal flexibilitet. På anslutningssidan hittar vi en DP och dubbla HDMI-portar samt separata analoga anslutningar för hörlurar och mikrofon. Modellen kommer med även integrerat USB 3-nav med dubbla anslutningar och vi kan använda både PIP (bild i bild) och PBP (bild intill bild) på ett mycket smidigt sätt.

Inbyggt handtag i stället

På baksidan hittar vi ett stabilt ställ, med en integrerad bärfunktion i dess övre del. Skärmen kan både vinklas, roteras, tiltas och justeras i höjdled. Här finns även en sjukt snygg RGB-integration som är bland de mest lyckade vi sett.

Vi får ett flertal smarta lösningar som OSD sidekick som låter oss justera alla inställningar med hjälp av mus och tangentbord…

När vi kommer till skärmens spelegenskaper är den smått enorm. Förutom att den är extremt snabb finns här även multipla förprogrammerade spellägen samt utrymme för att skapa tre egna. Vi får ett flertal smarta lösningar som OSD sidekick som låter oss justera alla inställningar med hjälp av mus och tangentbord, Dashboard som visar realtidsinfo om vårt system i spelet, Gameassist som låter oss skapa flera olika hjälpfunktioner i spelen med mera.

En funktion vi verkligen gillar är Aorus ANC-lösning. När vi ansluter ett headset till Aorus KD25F kommer dubbla integrerade mikrofoner att i realtid analysera och blockera störande omgivande ljud så att både spel- och samtals kvalitet blir så bra som möjligt. På samma sätt måste vi lyfta fram skärmens ”black equalizer” som justerar kontrasterna och lyfter fram och ljusar upp mörka partier utan att påverka resten av skärmen på ett mycket imponerade vis.

Aorus KD25F är en av de bästa spelskärmarna vi testat

Skärmen har även en riktigt bra färgåtergivning och tydliga detaljer som tack vare uppdateringsfrekvensen aldrig blir suddiga eller oklara. Kort och gott är Aorus KD25F, trots ett lite högt pris, en av de mest imponerande spelskärmar vi testat.

Gigabyte Aorus KD25F
6 / 6 Betyg
5 995 krPris
För
Ger oss en i det närmaste helt laggfri spelupplevelse, extremt jämn och bra bild-/färghantering, snygg RGB-integration, både Freesync och G-sync.
Emot
Lite högt pris, hade varit trevlig med högre upplösning.
Rekommenderas till
Vill du spela på en bildvisare i skärmarnas Formel 1-klass är detta ett perfekt val.

 • Tillverkare: Aorus, www.aorus.com
 • Cirkapris: 5 995 kr inkl. moms, 4 796 kr exkl. moms
 • Skärmstorlek: 24,5 tum
 • Displaytyp: WLED/TN
 • Högsta upplösning: 1 920 x 1 080 pixel
 • Maximal ljusstyrka: 400 cd/m2
 • Responstid: 0,5 ms
 • Uppdateringsfrekvens: 240 Hz
 • Anslutningar: DP, 2 x HDMI, 2 x USB 3, hörlurar och mikrofon
 • Mått: 558 X 485~548 x 236 mm
 • Vikt: 6,8 kg 

 

Aktuella priser:

Priserna presenteras i samarbete med PriceRunner. Specifikationerna kan skilja sig något från den testade produkten.

 

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här