Hacktoberfest 2021
Nytt för i år är att inte bara GitHub-konton utan även GitLab-diton kan användas för att bidra till Hacktoberfest.

Det har blivit oktober månad och det är återigen dags för Hacktoberfest.

”Va, Oktoberfest heter det väl” tänker du nu. Och så dyker det upp bilder av stora ölsejdlar, Lederhosen och annat kul i huvudet.

Men nej, nu är det Hacktoberfest det ska handla om. De enda likheterna med Oktoberfest är att det utspelas i månaden oktober – och att det är kul. Istället för att dricka öl går Hacktoberfest ut på att bidra till öppen källkod. Många av de program och system vi använder oss av dagligen bygger som bekant på öppen källkod, och många vill nog innerst inne också lämna sitt bidrag till Open Source-rörelsen. Tyvärr är det en sån där sak som tenderar att aldrig bli av, och då kan ett jippo som detta vara ett bra sätt att komma igång.

Bidra till fyra projekt

Tanken med Hacktoberfest är att man ska hitta fyra olika projekt att bidra till. Det kan vara små bidrag som till exempel rätta stavfel i dokumentationen, men även större bidrag som att lägga till nya funktioner. Men det ska vara en mix på nivån, en utvecklare blir inte godkänd om hen bara rättar enkla stavfel i fyra olika repositories.

Det finns dock inget generellt krav på att man ska kunna programmera

Det finns dock inget generellt krav på att man ska kunna programmera – det går att hitta saker att fixa även för den som inte är så haj på just detta. Den som lämnar in fyra godkända bidrag (i form av Pull Requests till projekten) får sedan äran av att ha sitt namn med i förteckningen över de som bidragit till programmet och till Open Source i stort, samt av att ha deltagit i en Hacktoberfest. De 55000 första som ”kommer i mål” får dessutom en snygg Hacktober-tshirt, bara det är ju en motivation att starta upp Visual Studio och börja hacka.

Mer information om hur man anmäler sig och kommer igång med att bidra finns på arrangörens informationssida.

LÄS OCKSÅ: Öppen källkod, ett stort steg för Microsoft

Datormagazins Linuxredaktör, din guide i linuxdjungeln.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här