Close Menu
Datormagazin
    Facebook
    Senaste testerna
    • Test: Huawei Watch 5 & Fit 4 Pro
    • Test: Huawei Watch GT 3 SE
    • Test: Beoplay EX
    • Test: Sony Xperia 1 III
    • Test: Cooler Master Masterair MA624 Stealth och MA612 Stealth ARGB
    DatormagazinDatormagazin
    • Hem
    • Nyheter
    • Tester
      1. Toppklass
      2. DMZ Rekommenderar
      3. Gaming
      4. Jämförande test
      5. View All

      Test: OnePlus Pad 3 och Smart Keyboard

      10 juni, 2025

      Test: Huawei Watch 5 & Fit 4 Pro

      15 maj, 2025

      Motorola Razr 60 Ultra

      6 maj, 2025

      Test: Sennheiser HD 550

      7 april, 2025

      Test: Kingston FURY Renegade G5 SFYR2S/2T0

      28 juni, 2025

      Test: Sennheiser TeamConnect Bar S

      26 juni, 2025

      Test: Lenovo ThinkPad X9 Aura Edition

      20 juni, 2025

      Test: Xiaomi POCO F7 Ultra

      6 juni, 2025

      Test: Kingston FURY Renegade G5 SFYR2S/2T0

      28 juni, 2025

      Test: Kioxia Exceria Plus G4

      28 maj, 2025

      Test: AOC AGON PRO AG456UCZD

      21 maj, 2025

      Test: Cooler Master Masterliquid 360 ION & Hyper 612 APEX

      18 april, 2025

      Test: Logitech Ergo K860 vs. Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard

      19 augusti, 2021

      Vi utser den bästa multiskrivaren

      20 maj, 2021

      Test: Cooler Master Masterair MA624 Stealth och MA612 Stealth ARGB

      12 maj, 2021

      Test: Oneplus 9 Pro och Oneplus 9

      21 april, 2021

      Test: Kingston FURY Renegade G5 SFYR2S/2T0

      28 juni, 2025

      Test: Sennheiser TeamConnect Bar S

      26 juni, 2025

      Edge Computing i Onlinecasinon – När varje millisekund räknas

      21 juni, 2025

      VPN och onlinespel: Hur teknikkunniga spelare skyddar sin integritet

      20 juni, 2025
    • DMZ-riggen
    • Programtips
    • Gaming
    • Fråga experten
      • Hårdvara
      • Mjukvara
    • DMZ Retro
    • Shop
    • Om DMZ
      • Om Datormagazin
      • Annonsera
      • Nyhetsbrevet
      • Kundtjänst
      • Press & PR
    Facebook
    Datormagazin
    Hem » Tester » Test: Google Pixel Tablet
    Google Pixel Tablet
    Tester

    Test: Google Pixel Tablet

    Patrik WahlqvistBy Patrik Wahlqvist14 augusti, 20237 Mins Read

    Google Pixel Tablet
    4 / 6 Betyg
    8 799 krPris
    För
    Godkänd batteritid, snygg lösning i laddningsutförandet, tilltalande design på plattan, smart med extra högtalare i laddningsenheten, godkänt kamera för en platta, mycket bra prestanda när det kommer till bildredigering och ett trevligt tillbehör för ritande.
    Emot
    Den genomsnittliga prestandan är lite klen, begränsat lagringsutrymme, bara 60 hertz skärm, begränsat med extra tillbehör, vi hade gärna sett flera funktioner i laddningsstället
    Rekommenderas till
    Pixel Tablet är ett intressant tillbehör / platta som gör sig bäst i just dockat läge eller när vi vill redigera bilder

    Google Pixel Tablet är en medelmåttig platta som blir intressant tack vare laddningsstation med integrerad högtalare

    Efter lansering av imponerade mobiler och riktigt bra trådlösa i-örat lurar under senaste året så var det dags för Google att lansera sin första platta på flera år. Att lansera en ny platta på en marknad som redan innan är ganska fullpackad med olika lösningar och framför allt många olika Androidbaserade alternativ är inte det lättaste och det gäller att hitta något som gör att modellen sticker ut. I Googles fall så landade detta i att skapa lite av en hybridlösning mellan en traditionell platta och enheter som Lenovos Smart Display eller Googles egen Nest Hub. Detta genom att bundla en platta med högtalarintegrerad ladd station.

    Perfekt för lättare bildredigering

    Vi börjar med att gå igenom själva plattan som mäter 258 x 169 x 8,1 millimeter och väger 493gram. I detta ryms en 11, eller 10,95 tums för att vara exakt, skärm med en upplösning på 2560 x 1600 pixlar vid, tyvärr bara måttliga 60 hertz. Enheten drivs av Google Tensor G2 chip vilket är samma som vi hittar i företagets senaste toppmobiler och som ger oss fullt godkänd kraft för framför allt grafisk bearbetning där denna lösning är en av de bättre. Så om du uppskattar att redigera bilder och till viss del även filmer och jobba med en penna så är detta en klart bra lösning. Precis som mobilerna så kommer plattan inte att glänsa i olika benchmark tester där vi i 3DMark Wild Life Unlimited bara når 6 570 vilket kan jämföras med 9 453 för Samsungs Galaxy Tab S8. Man precis som med mobilerna så kommer plattan att glänsa desto mer i Googles egna appar och som sagt framför allt vid arbete med bilder.

    Google Pixel Tablet
    som fristående platta är Google Pixel Tablet bara en i mängden utan några direkt wow faktorer, även om dess design är tilltalande.

    Tyvärr så får vi inte samma kameralinser som på Pixel7 Pro mobilen vilket annars hade varit lite av en drömkombination utan nu skulle vi i stället säga att, trots att plattan kommer med en åtta megapixels, f/2.0 kameralins både framåt och bakåt, det är bättre att fota med din mobil och sedan föra över bilderna till plattan för vidare arbete.

    För att fortsätta på hårdvarusidan så kommer Pixel Tablet med åtta LPDDR5 Ram vilket vi kan tycka är i minsta laget för att dra full nytta av G2 chippet. Vi får även antingen 128 eller 256 gigabyte UFS 3.1 lagring och även detta känns allt för klent. För trots att vi kan strömma filmer och komma åt filer via olika molntjänster så är en platta även tänkt att kunna användas på resan när vi inte har Internetaccess och vill vi kunna ladda ner filmer eller även ha det material som vi vill jobba med fysiskt på enheten.

    Nu har visserligen enheten en Typ-C port som primärt används för laddning men denna port kan även användas för ett externt minne. Tyvärr så blir prestandan för denna lösning av någon anledning inte den bästa samt att det inte är så roligt att ha en del so sticker ut från plattan.

    När vi så pratar laddning så är Pixel tablet utrustad med ett 27 wattimmar kraftfullt batteri. Detta ska enligt uppgifter klara upp till tolv timmars videostreaming och det stämmer även bra med våra mätningar som vid 150 nits lopande av olika webbplatser tog oss någon minut under tolvtimmarsstrecket innan plattan dog.

    Ett dockat smarta hem nav

    Nu behöver vi, i varje fall inte enligt undertecknad, fästa oss så mycket vid batteritiden. Detta då plattan helt klart gör sig bäst fäst i sin laddningsstation med högtalare då den laddas fortlöpande och vi alltid vet att när vi behöver den i soffan eller likande så är batteriet alltid fullt. Men grunden till att vi tycker modellen gör sig bäst i denna konfiguration är inte kopplad till batteriet utan dessa mest praktiska användning.

    Google Pixel Tablet
    Google Pixel Tablet kommer bundlad tillsammans med en snygg, laddstation med integrerad högtalare.

    För med en platta som denna så får vi så klart även ett unifierat gränssnitt för att styra och övervaka vårt smarta hem, och då framför allt enheter som är Google baserade men vi kan även med lite trixande och användare av Homey, använda plattan till att styra nästan vad vi vill från en plats vilket i detta fall så klart är Google Home.

    Tyvärr så är lösningen inte helt optimal, än så länge, då merparten av de smarta enheter bara dyker upp som enheter som vi, efter att ha klickat på dem, visar lite djupare information om respektive enhet. Det finns dock vissa undantag där vi kan styra enheter med rösten. Detta kan gälla Nestkameror eller vissa termostater men även ljudet från kompatibla högtalare kan styras. Att vi ändå lyfter detta är att vi från relativt säkra källor hört att det är uppdatering i mjukvaran på gång. Uppdateringar som kommer att bredda denna funktionalitet till flera enheter och funktioner.

    Men delar som fungerar redan nu omfattar andra smarta delar. En av de som undertecknad använt är att använda enheten som en stomme för livekonferenser eller andra digitala möten där vi här även finner den bästa nyttan av kameran och den integrerade högtalaren. För, lite förvånande ska vi säga, är enhetens mikrofoner riktigt bra och plattan har inga bekymmer att fånga upp vår röst även när vi rör oss runt i rummet. Ett annat användningsområde är så klart att använda enheten som en underhållningsenhet för exempelvis köket där vi kan se på film eller följa recept när vi lagar mat på ett smidigt sätt.

    Google Pixel Tablet
    När vi använder Google Pixel Tablet i ”laddstället” så blir det en perfekt plattform för digitala möten eller som underhållningsnav på skrivbord eller varför inte i köket.

    Ett plus inom detta område, som vi inte sett på så många andra lösningar, är att vi kan använda Pixel tablet både för att casta material till andra enheter och för att låta andra enheter casta material till plattan. Dessutom så kan vi låta enheten bli en del av en större uppsättning högtalare för att på detta sätt sprida ljudet, ungefär som med Sonos lösning.

    Skulle vi få önska oss något lite mer gällande laddenheten så vore det om den även kunde agera lite mer som en hubb där vi exempelvis kunnat ladda andra enheter, fått tillgång till externa portar för att kanske kunnat koppla in och synka över material eller varför inte koppla in ett TB för lite effektivare arbete.

    Sammantaget så tycker vi att Google lyckas helt ok med Pixel Tablet utan att enheten utmärker sig något extra. Vi kan även tycka att det varit intressant om det gått att köpa platta och ladd enhet separat för då skulle flera personer i hemma kunna ansluta sin egen enhet till laddaren eller även haft flera laddare utplacerade i olika rum.

    SPECIFIKATIONER

    • Tillverkare: Google, www.google.com
    • Cirkapris: 8 799 inkl. moms, 7 039 exkl. moms
    • Skärm: 10,95”
    • Upplösning: 2560 x 1600 pixels
    • CPU: Google Tensor G2
    • Lagring: 256GB UFS 3.1
    • Minne: 8GB LPDDR5
    • Batteri: 27Wh – 12 timmar
    • Mått: 258 x 169 x 8,1 mm
    • Vikt: 493 gram
    • Kamera: 8 + 8 MP f/2.0
    • Anslutning: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, UWB
    • Laddning: Via docka eller USB-C
    Google Pixel Tablet
    4 / 6 Betyg
    8 799 krPris
    För
    Godkänd batteritid, snygg lösning i laddningsutförandet, tilltalande design på plattan, smart med extra högtalare i laddningsenheten, godkänt kamera för en platta, mycket bra prestanda när det kommer till bildredigering och ett trevligt tillbehör för ritande.
    Emot
    Den genomsnittliga prestandan är lite klen, begränsat lagringsutrymme, bara 60 hertz skärm, begränsat med extra tillbehör, vi hade gärna sett flera funktioner i laddningsstället
    Rekommenderas till
    Pixel Tablet är ett intressant tillbehör / platta som gör sig bäst i just dockat läge eller när vi vill redigera bilder

    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    Missa inte

    Tester

    Test: Kingston FURY Renegade G5 SFYR2S/2T0

    28 juni, 20255 Mins Read
    Artikel

    Test: Sennheiser TeamConnect Bar S

    26 juni, 20254 Mins Read
    Artikel

    Test: Lenovo ThinkPad X9 Aura Edition

    20 juni, 20257 Mins Read
    Tester

    Test: OnePlus Pad 3 och Smart Keyboard

    10 juni, 20257 Mins Read
    Add A Comment

    Leave A Reply Cancel Reply

    Senaste kommentarerna
    • Andreas Rejbrand om Test: Samsung Galaxy watch 7
    • Petter om Test: Samsung Galaxy watch 7
    • Anders Öhman om Test: Samsung Galaxy watch 7
    • Tobias om Test: Samsung Galaxy watch 7
    • Anders om Test: HP Envy X360
    Fler nyheter

    Öka cybersäkerhetsmedvetenheten under cybersäkerhetsmånaden

    22 oktober, 2024

    Glorious Gamings Pro-möss lanseras i vit

    25 september, 2024

    Gen Z och kvinnor väljer mobilen framför sex

    25 september, 2024

    Många Svenska företag lever inte upp till sina visioner gällande hållbarhet.

    21 augusti, 2024

    Toppklass

    Test: Huawei Watch 5 & Fit 4 Pro

    15 maj, 2025

    Test: OnePlus 12

    23 februari, 2024

    Test: Philips Evnia 49M2C8900

    7 januari, 2024

    Test: Corsair Dominator Titanium DDR5

    28 september, 2023
      Kontaktinformation
      Kontaktinformation

      Omsoc Publishing AB
      Datormagazin
      Box 440 73
      100 73 Stockholm
      Sweden

      Telefonnummer: +46 8–208 118
      E-post: datormagazin@datormagazin.se

      Missa inte

      M.2 optimerad NAS-prestanda

      2 september, 2024

      WiFi 7 – När, var, hur & varför

      23 augusti, 2023

      TCS digitala tvillingar och deras prediktiva kraft.

      4 juli, 2023
      Datormagazin
      Facebook YouTube RSS
      • Om cookies
      • Hantering av personuppgifter
      • Köpvillkor www.datormagazin.se
      © 2025 Datormagazin/Omsoc Publishing AB, org-nr: 559034-9014 – Ansvarig utgivare: Anders Öhman

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.