Close Menu
Datormagazin
    Facebook
    Senaste testerna
    • Test: Huawei Watch 5 & Fit 4 Pro
    • Test: Huawei Watch GT 3 SE
    • Test: Beoplay EX
    • Test: Sony Xperia 1 III
    • Test: Cooler Master Masterair MA624 Stealth och MA612 Stealth ARGB
    DatormagazinDatormagazin
    • Hem
    • Nyheter
    • Tester
      1. Toppklass
      2. DMZ Rekommenderar
      3. Gaming
      4. Jämförande test
      5. View All

      Test: EufyCam E40 kit

      13 juli, 2025

      Test: OnePlus Pad 3 och Smart Keyboard

      10 juni, 2025

      Test: Huawei Watch 5 & Fit 4 Pro

      15 maj, 2025

      Motorola Razr 60 Ultra

      6 maj, 2025

      Test: JBL Tour One M3 smart TX

      9 juli, 2025

      Test: HP EliteBook Ultra G1i 14

      8 juli, 2025

      Test: Shokz OpenFit 2+

      6 juli, 2025

      Test: Marshall Kilburn III

      3 juli, 2025

      Test: NZXT – en färgstark highend kombo

      2 juli, 2025

      Test: Kingston FURY Renegade G5 SFYR2S/2T0

      28 juni, 2025

      Test: Kioxia Exceria Plus G4

      28 maj, 2025

      Test: AOC AGON PRO AG456UCZD

      21 maj, 2025

      Test: Logitech Ergo K860 vs. Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard

      19 augusti, 2021

      Vi utser den bästa multiskrivaren

      20 maj, 2021

      Test: Cooler Master Masterair MA624 Stealth och MA612 Stealth ARGB

      12 maj, 2021

      Test: Oneplus 9 Pro och Oneplus 9

      21 april, 2021

      Test: EufyCam E40 kit

      13 juli, 2025

      Test: OnePlus Nord 5

      11 juli, 2025

      Test: JBL Tour One M3 smart TX

      9 juli, 2025

      Test: HP EliteBook Ultra G1i 14

      8 juli, 2025
    • DMZ-riggen
    • Programtips
    • Gaming
    • Fråga experten
      • Hårdvara
      • Mjukvara
    • DMZ Retro
    • Shop
    • Om DMZ
      • Om Datormagazin
      • Annonsera
      • Nyhetsbrevet
      • Kundtjänst
      • Press & PR
    Facebook
    Datormagazin
    Hem » Tester » Test: EufyCam E40 kit
    EufyCam E40 kit
    Tester

    Test: EufyCam E40 kit

    Patrik WahlqvistBy Patrik Wahlqvist13 juli, 20256 Mins Read

    EufyCam E40 kit
    6 / 6 Betyg
    3 290 krPris
    För
    Mycket lätt installation, allt bättre app, solcellsdriven drift, lokal lagring, kan byggas ut med olika kameramodeller, mycket bra mörkerhantering, bra ljudlösning, bra prisnivå.
    Emot
    AI funktionen för identifiering är inte den bästa, vi kan i skrivandes stund inte utöka med extern lagring.
    Rekommenderas till
    För alla som vill ha en prisvärd säkerhetskameralösning, oavsett hemma eller på kontoret, så är eufyCam E40 2 Cam Kit + HomeBase S280 ett mycket bra alternativ.

    EufyCam E40 kit kommer med en mycket effektiv lins för dygnets mörka timmar som tillsammans med MaxColour Vision förvandlar mörker till tidig skymning i full färg.

    toppklassOavsett om du behöver detaljskarp övervakning av trädgården eller entrén erbjuder eufyCam E40 2-Cam Kit tillsammans med HomeBase S280 en komplett, trådlös lösning med fokus på hög bildkvalitet, lång batteritid och flexibel lagring. Systemet kombinerar Quad HD-upplösning med MaxColour Vision för färgvideo i nästintill dagsljus även på natten och drivs primärt av inbyggd solenergi, vilket gör det idealiskt för platser utan fast strömanslutning.

    Tydlig dialog

    EufyCam E40 kit finns i olika kombinationer med olika antal kameror och vårt testkit består av dubbla kameraenheter samt en basstation. Kamerans optik vilar på en 4 megapixels sensor med en mycket ljusstark f/1.0 iris samt ett 130 graders synfält som fångar vidvinkelvyer utan distorsion. Upplösningen är 2K QHD (1440p), vilket ger en markant skärpa jämfört med vanliga 1080p system även om det inte tar oss hela vägen till tidigare testade EufyCam S3 Pros 4K upplösning. Tack vare tre nattlägen, MaxColour Vision med färgbelysning, infrarött svartvitt och en kombination där en 150 lumen spotlight automatiskt aktiveras får vi ett mångsidigt mörkerseende ända ner till 0 lux med bibehållen detaljrikedom vilket är smått unikt i denna prisklass.

    EufyCam E40 kit
    Tack vare en mycket ljusstark lins med f/1.0 och Eufys teknik för att optimera bilder under dygnets mörkare tider får vi en mycket tydlig fullfärgsbild även under natten.

    Varje kamera kommer med inbyggd mikrofon och högtalare med brusreducering för klara röstsamtal, exempelvis med bud- eller besökare vid ytterdörren eller varför inte när vi vill prata med våra husdjur om dessa är hemma. Lösningen erbjuder inte bara en klar och tydlig dialog, den sker dessutom med minimal latens vilket gör att vi ”hinner med” att prata med besökaren som triggat en varning. Till detta så kan HomeBase S280 dessutom trigga en 105 decibels siren och spotlights som avskräcker inkräktare i realtid vilket kan sked antingen via appen eller vid fördefinierad rörelsedetektering som kan ske över antingen hela kameran synfält eller baserat på definierade zoner, vilket förstärker hemmets skyddsnivå ytterligare.

    Inspelning och nätverk sköts helt trådlöst via 2,4 GHz Wi-Fi. Rörelseaktiverade videoklipp spelas in i 2 K-upplösning och sparas lokalt på HomeBase S280:s inbyggda 16 GB eMMC-minne utan månadsavgift. För extra trygghet kan lagringen utökas eller integreras med eufyCloud mot en frivillig prenumeration som ger 30 dagars rullande backup och push-notiser med miniatyrbilder. Eufy sägs även jobba på en lösning som ska göra det möjligt att ansluta en extern HD till en USB port för att ge utökad lokal lagring men detta är än så länge bara i planeringsstadiet.

    Allt bättre app

    Strömförsörjningen bygger på SolarPlus 2.0-teknik där den inbyggda 13 000 milli amper batteriet laddas kontinuerligt via en solpanel som är placerad på kamerans ovansida. Två timmars fullt solljus räcker för att kameran ska vara självgående dygnet runt, även under molniga dagar. För ännu bättre soltäckning finns möjlighet att komplettera med externa solpaneler och därmed uppnå maximal driftstid utan att behöva fundera på att ta ner kamerorna och ladda under årets lite mörkare dagar.

    EufyCam E40 kit
    Tack vare den integrerade solpanelen blir kamerorna näst intill självförsörjande och skulle så behövas kan vi även komplettera med en separat panel.

    Vi har testat kamerorna utanför vårt testlabb där den ena placeringen inte får mer än just ett par timmars sol per dag och under hela vår testperiod så gick inte batterinivån under 76 procent även om vi har regelbundna besök och leveranser så solcellerna är onekligen klart effektiva.

    Vi fortsätter med ovan nämnda eufySecurity appen som ger oss full kontroll över systemet. Vi kan använda livevisning i realtid, skapa schemalagda snapshots, lagrade händelser följa allt via en tidslinje. Appen stödjer anpassade detektionszoner (upp till tre oregelbundna zonformer per kamera), vi kan justera känslighet, använda AI-baserad identifiering av människor, fordon och husdjur samt sätta upp ”privacy zones” där inspelning kan utesluta känsliga områden eller platser som inte får filmas/övervakas. Geofencing och lägena Hem/Avancerat gör att systemet automatiskt växlar mellan bevakningslägen beroende på din mobilplats och tider på dygnet.

    Den enda del som vi upplever en del bekymmer med är AI identifieringen där kamerorna ganska ofta har svårt att identifiera personer korrekt utan ett de dyker upp som oidentifierade.

    EufyCam E40 kit
    Då kamerorna är IP66 klassificerade så kan de placeras mer eller mindre var som helst utan att vi behöver oro oss för vädrets inverkan.

    För dig som vill bygga ut systemet så har HomeBase S280 stöd för upp till 16 kameror, vilket gör att vi kan skräddarsy systemet efter husets alla ingångar och platser som vi vill övervaka. Tänk bara på att för varje extra kamera så ökar så klart lagringsbehovet och behövs många kameror så kan det vara värt att från början satsa på S380 basen som tillåter intern lagring på upp till 16 terabyte.

    Systemet kan även sömlöst integreras med ledande smarta hem plattformar som Apple HomeKit (med stöd för Secure Video), Amazon Alexa och Google Assistant. Vi kan här beordra live strömmar till kompatibla skärm, aktivera inspelning med röstkommandon eller inkludera kamerans rörelsedetektering i bredare hemautomatiseringar som exempelvis att slå på belysning när någon närmar sig huset på kvällen.

    EufyCam E40 kit
    Om vi vill kan EufyCam E40 kit integreras med befintligt smarta hem system för att sedan, när kamerans PIR system upptäcker rörelse, trigga andra funktioner som extern belysning och kraftfullare larm.

    Sammanfattningsvis är eufyCam E40 2 Cam Kit + HomeBase S280 en robust, modulär och i mångt och självgående övervakningslösning med hög bildkvalitet, flexibel lagring och djup integration i smarta hem. Systemets främsta styrkor är solenergidriven drift, lokal inspelning utan dolda avgifter och avancerade appfunktioner, medan du bör vara medveten om att AI detektionens träffsäkerhet inte är den bösta och begränsningarna i den lokala inspelningen vid användande av flera kameror.

    SPECIFIKATIONER

    • Tillverkare: Eufy, www.eufy.com

    • Cirkapris: 3 290 kr inkl. moms, 2 632 exkl. moms

    • Mått kamera: 113 x 68 x 67 mm

    • Högsta upplösning: 2K

    • Mörkerseende: Ja mellan 7,5-10 meter

    • Ljudsystem: två-vägs,

    • Siren: 105 dB

    • Intern lagring: 16 GB

    • Utökad lagring: extern ska komma

    • Anslutning: Wi-Fi

    • Drift: Batteri + Solcell

    • FOV: 130 grader

    • Väderbeständig: IP66

    • Smart assistent: Amazon Alexa och Google Assistant

    • Dataskydd: AES-128 datakryptering

    EufyCam E40 kit
    6 / 6 Betyg
    3 290 krPris
    För
    Mycket lätt installation, allt bättre app, solcellsdriven drift, lokal lagring, kan byggas ut med olika kameramodeller, mycket bra mörkerhantering, bra ljudlösning, bra prisnivå.
    Emot
    AI funktionen för identifiering är inte den bästa, vi kan i skrivandes stund inte utöka med extern lagring.
    Rekommenderas till
    För alla som vill ha en prisvärd säkerhetskameralösning, oavsett hemma eller på kontoret, så är eufyCam E40 2 Cam Kit + HomeBase S280 ett mycket bra alternativ.

    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    Missa inte

    Tester

    Test: OnePlus Nord 5

    11 juli, 20256 Mins Read
    Artikel

    Test: JBL Tour One M3 smart TX

    9 juli, 20256 Mins Read
    DMZ Rekommenderar

    Test: HP EliteBook Ultra G1i 14

    8 juli, 20256 Mins Read
    Tester

    Test: Shokz OpenFit 2+

    6 juli, 20255 Mins Read
    Add A Comment

    Leave A Reply Cancel Reply

    Senaste kommentarerna
    • Andreas Rejbrand om Test: Samsung Galaxy watch 7
    • Petter om Test: Samsung Galaxy watch 7
    • Anders Öhman om Test: Samsung Galaxy watch 7
    • Tobias om Test: Samsung Galaxy watch 7
    • Anders om Test: HP Envy X360
    Fler nyheter

    Bara timmar kvar av kampanjen för Datormagazin Retro #8 – glöm inte att förboka

    22 november, 2024

    Öka cybersäkerhetsmedvetenheten under cybersäkerhetsmånaden

    22 oktober, 2024

    Glorious Gamings Pro-möss lanseras i vit

    25 september, 2024

    Gen Z och kvinnor väljer mobilen framför sex

    25 september, 2024

    Toppklass

    Test: Huawei Watch 5 & Fit 4 Pro

    15 maj, 2025

    Test: OnePlus 12

    23 februari, 2024

    Test: Philips Evnia 49M2C8900

    7 januari, 2024

    Test: Corsair Dominator Titanium DDR5

    28 september, 2023
      Kontaktinformation
      Kontaktinformation

      Omsoc Publishing AB
      Datormagazin
      Box 440 73
      100 73 Stockholm
      Sweden

      Telefonnummer: +46 8–208 118
      E-post: datormagazin@datormagazin.se

      Missa inte

      M.2 optimerad NAS-prestanda

      2 september, 2024

      WiFi 7 – När, var, hur & varför

      23 augusti, 2023

      TCS digitala tvillingar och deras prediktiva kraft.

      4 juli, 2023
      Datormagazin
      Facebook YouTube RSS
      • Om cookies
      • Hantering av personuppgifter
      • Köpvillkor www.datormagazin.se
      © 2025 Datormagazin/Omsoc Publishing AB, org-nr: 559034-9014 – Ansvarig utgivare: Anders Öhman

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.