Nu lanserar det skånska teknikföretaget Flatfrog sin första pekskärm. Enheten har utvecklats under flera år och ska fungera med både handskar, pekpennor, penslar – och givetvis fingrar.

Lanseringen äger rum i slutet av januari på den holländska mässan ISE Trade show i Amsterdam. Företaget grundades 2007 och utvecklarna lovar att Flatfrog Multitouch 3200 ska bjuda på en exceptionell användarupplevelse.

Av företagets senaste demofilm att döma verkar den så kallade Planar scatter detection-tekniken, PSD, hänga med bra i svängarna oavsett hur många användare som fingrar på den 32 tum stora LED-skärmen. Responstiden ligger på åtta millisekunder. Bildvisaren är en full-HD-modell som mäter 5,5 x 82,2 x 51,7 centimeter. Den fungerar både liggande och fäst på en vägg och uppges vara plattformsoberoende. Större modeller, upp till 70 tum, är på väg, uppger företaget.

Intresset för pekskärmar har ökat rejält den senaste tiden, bland annat tack vare utbudet av smarta mobiler och datorplattor, och det lär öka än mer när Windows 8 och det pekanpassade Metrogränssnittet lanseras. PSD-tekniken ska fungera i skärmar från 5 till 100 tum och går alltså att bygga in i såväl bärbara datorer som allt-i-ett-modeller.

Flatfrog Multitouch 3200 kan till exempel användas som ett interaktivt bord i utbildningssammanhang, en digital meny i restaurangen, till digital skyltning eller som en ren underhållningsenhet hemma i vardagsrummet.

Flatfrogs senaste demofilm hittar du här:
http://vimeo.com/35561018

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här