Google mobile first

Google har börjat rulla ut sitt nya sökindex, där mobilanpassade sidor får prioritet i rangordningen.

För drygt ett år sedan tillkännagav Google en stor förändring av hur sökningsindexet rangordnar webbplatser – det kommer att vara mobilt som gäller i första hand. Som företaget då förklarade kommer Googles algoritmer så småningom att använda enbart den mobila versionen av webbplatsers innehåll för att rangordna sina sidor, för att tolka strukturerad data och för att visa utdrag från webbplatsen i sökresultaten.

Google  meddelar att de nu har inlett detta skifte och redan flyttat ett antal webbplatser till det mobila indexet, som nu övervakas av sökteamet.

 

 

Föregående artikelThanko värmejacka
Nästa artikelProgramtips: Nobot 1.0.4.9
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här