Är det dags att köpa ett nytt headset? Här är fem intressanta modeller vi testat under senhösten.

Med i testet:
Creative Outlier Gold
Urbanista Athens
Jabra Elite 75t
Sennheiser 550 II
Creative XSFI Air

Varje år testar vi stora mängder produkter och tjänster i Datormagazin. Många lanseras i slutet av året vilket gör att vi inte alltid kan få med samtliga till vårt sista trycka nummer för året. Här har vi slagit samman tester av fem, sent inkomna, headset. Detta är inte ett jämförande test då modellerna och användningsområdena skiljer sig åt, men oavsett så finns här flera godbitar att längta efter.

Tillbaka
Nästa

Test: Creative Outlier Gold

Creative Outlier Gold
Creative Outlier Gold är snygga, bekväma och har en bra ljudbild

Trådlöst in-ear headset med lång batteritid och hög komfort.

2019 var ett år då extremt många ”äkta trådlösa” (true wireless) headset, lanserades. Detta gällde även Creative som släppte ett par olika produkter där vår testmodell utan tvekan är den mest intressanta. Öronsnäckorna, som kommer i ett svart och guldfärgat laddfodral har matchade färger i en svart innerdel med en yttre guldfärg som ger dem en exklusiv look. Denna förstärks ytterligare av en rund, blå, LED-ring som är placerad precis i ytterkanten. Tyvärr känns de ganska plastiga.

Riktigt bra passform

Detta är så klart inget vi tänker på när de väl är på plats i örat och faktum är att de har en riktigt bra komfort. Vi kan använda dem en hel dag utan att det känns jobbigt. Tack vare att större delen av snäckan ryms i örat kan vi även använda dem under en mössa eller  på träningspasset utan att behöva vara rädda att de ska trilla ut. Ouliner Gold är dessutom IPX5-klassificerade och ska med andra ord klara även svettigare träningspass.

Mycket bra batteritid

Den rejäla batteritiden är den första och kanske mest imponerade delen av Creatives proppar. Outlier Gold klarar dryga 12 timmar på en laddning vilket är närmare tre gånger mer än många konkurrenter. Lägger vi sedan till ytterligare fulla två laddningar från fodralet får vi nästan 40 timmars speltid.

Headsetet har stöd för både Apples Siri och Googles assistent och med en bas i Qualcomms aptX samt ACC får vi ett rent och tydligt ljud som tack vare en mjukvarubaserad Super X-Fi-integration gör att vi, till viss del, kan skräddarsy ljudbilden. Med standardinställningarna får vi ett ljud med tydliga höga toner och en mer än godkänd bas.

För kort USB C-kabel

Ska vi vara lite kritiska riktas detta mot mellanregistret som i vissa fall inte riktigt fyller utrymmet som vi önskat. Vi hade även gärna sett att Creative hade inkluderat en lite längre kabel för att ladda fodralet. Den medföljande Typ C-sladden är nämligen bara cirka 10 centimeter vilket inte är helt optimalt.

Med tanke på att modellen går att köpa för runt 1250 kronor är detta en av de klart bästa lösningarna i klassen och en mycket bra allt-i-ett-lösning för dig som ofta är på språng.

LÄS OCKSÅ – Test: Huawei Freebuds 3i

Creative Outlier Gold
5 / 6 Betyg
För
Rent ljud med bra bas, extremt bra batteri, snygga, enkel hantering.
Emot
Aningen plastiga, mellanregistret saknar bitvis önskvärd bredd.
Rekommenderas till
Detta är ett prisvärt alternativ för alla som söker äkta trådlösa in-ear modeller oavsett om det gäller samtal eller musik

SPECIFIKATIONER

  • Tillverkare: Creative, www.creative.com
  • Cirkapris: 1 250 kronor
  • Ljudcodec : aptX, AAC, SBC
  • Driveenhetsstorlek: 5,6 mm
  • Vikt öronsnäckor: 10 gram
  • Vikt laddningsväska: 54 gram
  • Frekvensrespons: 20 Hz – 20 kHz
  • Batteritid: 12 timmar, 39,5 timmar med fodral
  • Anslutning: Bluetooth 5.0
Aktuella priser:

priserna presenteras i samarbete med PriceRunner. Specifikationerna kan skilja sig något från den testade produkten.

 

Tillbaka
Nästa
Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här