Är det läge för en ny skärm på jobbet eller i spelhörnan? Då kanske MMD:s nya Philips-modell kan vara något att titta närmare på.  346P1CRH är en svängd 34-tummare med WQHD-upplösning.

Den nya skärmen har en upplösning på 3 440 x 1 440 pixel och ska passa allt från grafiker till gamers. Betraktningsvinkeln ligger på 178 grader.

LÄS OCKSÅ – Test: Philips 558M1RY

Inte helt förvånande beskriver tillverkaren bildkvaliteten som överlägsen. ”Den VESA-certifierade DisplayHDR 400 innebär också extra ljusstyrka, djupare kontraster och fantastiska färger.” Vi återkommer om det stämmer så snart vi testat enheten.

Jobba med flera källor samtidigt

Den nya Philips-skärmen har en inbyggd USB-C-docka och Multiview-stöd. Det sistnämnda gör att du kan visa flera bildkällor samtidigt, och tack vara en inbyggd KVM-switch räcker det att du ansluter ett tangentbord och en mus för att hantera de anslutna enheterna.

Philips 346P1CRH har en Windows Hello-kamera i skalet

Skärmen går både att ”tilta” och justera i höjdled. Dessutom har den en inbyggd webbkamera med Windows Hello-stöd. Kameran går att fälla undan när du inte använder den. Philips 346P1CRH har även Displayport 1.4, HDMI 2.0, HDCP 2.2 och en nätverksanslutning.

Prislappen väntas hamna kring 6 300 kronor när den lanseras på marknaden senare i mars.

Är du ute efter en större skärm?

Du som vill ha en ännu större skärm och kan tänka dig att lägga ut ytterligare ett gäng tusenlappar kan spana in vårt test av Samsung 49″ QLED CHG90.

Är du ute efter en mindre skärm?

Låt oss presentera det kanske bästa mobila tillbehöret som vi någon sin har testat – den externa skärmen Asus Zenscreen MB16AC.

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här