Utmarkelse rek webb 1
DMZ Rekommenderar

Låt oss presentera det kanske bästa mobila tillbehöret som vi någon sin har testat – en extern bildskärm. Det dröjde inte länge innan vi insåg det praktiska med Asus Zenscreen MB16AC.

Ibland händer det att vi stöter på en produkt som är svår att klara sig utan – som Asus Zenscreen MB16AC.

Det handlar om en bildskärm på 15,6 tum i full-HD. Den ansluts till din dator eller -platta via enbart en USB Typ C-kontakt. Bildskärmen mäter 359,7 x 226,4 x 8,0 millimeter och väger låga 0,78 kilogram. Därmed är den också enkel att ta med på resan.

IPS-skärmen är riktigt trevlig och har en ljusstyrka på 220 candela per kvadratmeter. Den har åtta olika bildlägen och grymt bra färgåtergivning på de flesta användningsområden. Det ska även noteras att den är TÜV Rheinland-certifierad och har ett femgradigt filter mot blåljus, vilket underlättar arbete under sena kvällar eller på platser med sämre omgivande ljus. Det integrerade nattläget ger i sin tur behaglig nattläsning.

Bildskärmen har sällskap av ett vikbart skal som både agerar skydd när vi reser och bordsställ för lod- eller vågrät placering. Skärmen har dessutom automatisk rotation (så länge vi använder  Windows), vilket underlättar ytterligare. Den enda lilla bristen vi kan påpeka är att skärmen inte har stöd för att arbeta med fingrarna.

På sidan finner vi Typ C-anslutningen och på fronten finns en strömknapp samt en knapp för att hantera menysystemet. Där sitter även en separat knapp för att snabbt reglera blåljusnivåerna. Från det omfattande menysystemet vill vi framför allt lyfta fram Quick fit-funktionen, som hjälper oss att visa exempelvis bilder i deras rätta storlek.

Fler saker imponerar, som effektförbrukningen. Den höll sig i genomsnitt på åtta watt och i vårt fall, vi använder en Surface Pro, reducerades batteritiden med bara knappa 25 minuter.

Asus Zenscreen MB16AC imponerar och får en välförtjänt utmärkelse.

Av Patrik Wahlqvist

 

Nyfiken på fler tester av produkter och även jämförande stortester? Du hittar tidningen i de flesta butiker men den kan även köpas som lösnummer eller tecknas som prenumeration på https://shop.datormagazin.se.

Test: Asus Zenscreen MB16AC
5 / 6 Betyg
För
Enkel hantering, bra bild, lätt och smidig enhet, flera finesser, blåljusfilter och flimmerfri teknik.
Emot
Det hade varit trevligt att kunna jobba med fingrarna på skärmen.
Rekommenderas till
Denna produkt är något av ett måste för alla som vill vara optimalt produktiva på resande fot.

Tillverkare: Asus, www.asus.com

Cirkapris: 2 929 kr inkl. moms, 2 343 kr exkl. moms

Vikt: 0,78 kg

Storlek: 15,6 tum

Panel: IPS

Upplösning: 1 920 x 1 080 pixel

Anslutning: USB 3 Typ-C

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här