Arlo låter ljuset flöda i kombination med 2K HDR-inspelning. Arlo Pro 3 Floodlight är fullkomligt strålande – bokstavligt talat.

Utmarkelse rek webb 1
DMZ Rekommenderar

Arlo var ett av det första företagen med att ta fram säkerhetskameror för den privata marknaden. Den första generationens kameror lanserades 2014. Ursprungligen skedde detta som en del av Netgears produktsortiment men sedan 2018 står företaget på egna ben. Gemensamt för samtliga av företagets produkter har varit en överlag mycket hög produktkvalitet med ett lättanvänt gränssnitt, en tradition som helt klart gått i arv till vad som mycket väl kan vara en av 2020 års bästa batteridrivna säkerhetskameror.

När natt blir dag

Till skillnad mot de mer traditionella Arlo-modellerna har Pro3 Floodlight ett hel nytt utseende. Modellen mäter 219 x 191 x 78 millimeter och väger 650 gram och om vi ska göra en jämförelse med tidigare modeller ser det ut som en lite förstorad Arlokamera med ett uppblåst chassi för att rymma det kraftigare batteriet och en svängd, avlång, LED-belysning som omger själva linsen.

I den främre delen sitter sensorn som har en 130 graders detektionsvinkel och som aktiverar kameran och belysningen, vilken är bland de mest imponerade lösningar vi testat. Vi kan gå från en i det närmast becksvart natt till vad som ser ut som fullt dagsljus över det område som kameran täcker. Pro 3 Floodlight kan nämligen lysa med mellan 2000 – 3000 lumen beroende på hur vi ansluter kameran. Använder vi bara batteriet så ligger den maximala ljusstyrkan på 2000 lumen men om vi kompletterar modellen med en magnetisk laddkabel, som antingen kan kopplas till ström eller till en separat solpanel, så når enheten sin fulla potential.

Detta har ett par fördelar: dels kan det, om det är en objuden gäst som kommer ha en avskräckande inverkan. Dels gör det extra ljuset att kameran i alla lägen spelar in i full färg med exakta detaljer, och slutligen kan lösningen även erbjuda oss extra ledljus när vi kommer hem en sen kväll.

Lättplacerad tack vare batteridrift

Tack vare att enheten drivs med batteri får vi en hög flexibilitet när det kommer till montering och vi kan till och med placera ut kameran, eller multipla kameror på träden i vår trädgård eller längs uppfarten till huset. Batteriet klara sig på en laddning upp till sex månader och laddas fullt på knappa sju timmar. Nu beror så klart batteritiden på hur ofta och länge som kameran är igång och lampan måste lysa. Vi kan även använda ett extra batteri som laddas separat vilket tar fem timmar.

Arlo Pro 3 Floodlight har en solid konstruktion som klarar både regn, värme och kyla. Till skillnad mot andra Arlo-modeller kan denna enhet både agera självständigt och kopplas via Arlos centrala hubb, den senare medföljer inte. Vi ansluter kameran via Wi-Fi 4. Det är lite synd att inte en nyare standard används men lösningen är perfekt tillsammans med Netgears olika utomhusantenner för optimal täckning om de placeras för långt från en inomhusrouter.

Smart integration

Linsen i Arlo Pro3 Floodlight har en 160 graders visningsvinkel och använder en maximal upplösning på 2560×1440 pixel med stöd för både HDR och upp till tolv gångers digital zoom. Till detta får vi även en smart autotracking-funktion som följer den person som upptäcks. Integrerat i kameran finns även en full duplexbaserad ljudlösning som gör det möjligt att kommunicera direkt från mobilappen med den person som finns framför kameran.

Den integrerade mikrofonen har både brus- och ekoreduktion för att förhindra rundgång. Detta ger ett klart och tydligt ljud i båda riktningar. Till detta har Arlo Pro 3 Floodlight även en integrerad siren som mer har en avskräckande uppgift än att ljudet i sig ska driva bort någon brottsling. Sirenen kan antingen triggas manuellt via appen eller per automatik beroende på våra önskemål.

Stöd för både Apple Homekit, Amazon Alexa och Google Home

En del som hela tiden blivit bättre med Arlos kameror är den smarta integrationen, och Pro 3 Floodlight har stöd för både Apple Homekit, Amazon Alexa samt Google Home. Dessutom fungerar den tillsammans med IFTTT för maximal flexibilitet. Alla inställningar och konfiguration sköts från Arlos app som är väldigt lättanvänd och pedagogisk. Värt att notera är att för att vi ska få full funktionalitet så krävs ett abonnemang. Dessa finns från cirka 30 kronor i månaden för en enhet eller 100 konor för fem enheter, men då ingår även 30 dagars videolagring.

Specifikation Arlo Pro 3 Floodlight

 • Tillverkare: Arlo, www.arlo.com
 • Cirkapris:  3 290 kr inkl. moms, 2 632 kr exkl. moms
 • ANNONS: Se aktuellt pris på Webhallen (OBS! Medlemspris tillgängligt, 13/10-20)
 • Högsta videoupplösning: 2560 x 1440 pixel
 • Bildsensor: 4 MP
 • Synvinkel: 160grader
 • Ljusstyrka LED: 2000-3000 Lumen
 • Zoom: 12 ggr
 • Ljud: Full duplex
 • Anslutning: WiFI4
 • Säkerhet: 128-bit SSL, AES-128, TSL, 2 factor authentication
 • Batteri: Laddbart/utbytbart
 • Mått: 218,5 x 190,5 x 77,9 mm
 • Vikt: 650 gram

Arlo Pro 3 Floodlight
5 / 6 Betyg
För
Lätt installation, enkel hantering, mycket bra ljus, bra bildkvalitet, smart tracking av objekt, bra zoom, tydlig tvåvägs-konversation
Emot
Bara Wi-Fi 4, kräver prenumeration för full funktionalitet
Rekommenderas till
Arlo Pro 3 Floodlight är en perfekt säkerhetskamera för både hus, garage, trädgårdar med mera och enheten passar både företag och privatpersoner.
Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här