Close Menu
Datormagazin
    Facebook
    Senaste testerna
    • Test: Huawei Watch GT 3 SE
    • Test: Beoplay EX
    • Test: Sony Xperia 1 III
    • Test: Cooler Master Masterair MA624 Stealth och MA612 Stealth ARGB
    • Test: Huawei Mate 40 Pro
    DatormagazinDatormagazin
    • Hem
    • Nyheter
    • Tester
      1. Toppklass
      2. DMZ Rekommenderar
      3. Gaming
      4. Jämförande test
      5. View All

      Motorola Razr 60 Ultra

      6 maj, 2025

      Test: Sennheiser HD 550

      7 april, 2025

      Test: G.Skill Trident Z5 CK F5-8200C4052G24GX2-TZ5CK 48 GB

      27 mars, 2025

      Test: OnePlus Watch 3

      26 mars, 2025

      Test: Sandberg Laptop Powerbank 27000 PD100W

      9 maj, 2025

      Test: Google Pixel 9a

      20 april, 2025

      Test: Cooler Master Masterliquid 360 ION & Hyper 612 APEX

      18 april, 2025

      MOVA omdefinierar essensen av ett modernt hem

      12 april, 2025

      Test: Cooler Master Masterliquid 360 ION & Hyper 612 APEX

      18 april, 2025

      Test: Sennheiser HD 550

      7 april, 2025

      Test: MSI Z890 moderkort

      6 april, 2025

      Test: G.Skill Trident Z5 CK F5-8200C4052G24GX2-TZ5CK 48 GB

      27 mars, 2025

      Test: Logitech Ergo K860 vs. Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard

      19 augusti, 2021

      Vi utser den bästa multiskrivaren

      20 maj, 2021

      Test: Cooler Master Masterair MA624 Stealth och MA612 Stealth ARGB

      12 maj, 2021

      Test: Oneplus 9 Pro och Oneplus 9

      21 april, 2021

      Test: Sandberg Laptop Powerbank 27000 PD100W

      9 maj, 2025

      Motorola Razr 60 Ultra

      6 maj, 2025

      VPN, dataskydd och spel: Så skyddar vi vår integritet på nätcasinon

      1 maj, 2025

      Kortspel online: Hur strategi och teknik formar framtidens digitala spelupplevelser

      1 maj, 2025
    • DMZ-riggen
    • Programtips
    • Gaming
    • Fråga experten
      • Hårdvara
      • Mjukvara
    • DMZ Retro
    • Shop
    • Om DMZ
      • Om Datormagazin
      • Annonsera
      • Nyhetsbrevet
      • Kundtjänst
      • Press & PR
    Facebook
    Datormagazin
    Hem » Topphändelser » Test: Samsung Galaxy S25 Ultra
    Samsung Galaxy S25 Ultra
    Topphändelser

    Test: Samsung Galaxy S25 Ultra

    Patrik WahlqvistBy Patrik Wahlqvist29 mars, 20257 Mins Read

    Samsung Galaxy S25 Ultra
    4 / 6 Betyg
    17 990 krPris
    För
    Högprestanda, allt bättre AI integration, skärm i absolut topp, hållbara design med lång uppdateringsgaranti, S-Pen, Dex, Samsungs ekosystem är mycket trevligt.
    Emot
    Priset ligger högt, inte samma takt av förändringar som tidigare, S-Pen har delvis skalas ner funktionsmässigt, batteriet ligger inte i topp och laddningen ligger en bra bit efter många alternativa toppmodeller, vill vi använda Qi2-standardens magnetiska laddning krävs ett separat magnetiskt fodral.
    Rekommenderas till
    Samsung S25 Ultra är en gedigen, allsidig mobil som framför allt kommer till rätta för dig som söker en mobil med exceptionell skärm oavsett om det är för gaming eller produktivt arbete.

    Samsung Galaxy S25 Ultra – flaggskeppets evolution

    Samsung Galaxy-serien har länge stått som synonymt med innovation och teknologiskt framåtskridande. Med S25 Ultra fortsätter Samsung att pressa gränserna för vad en mobiltelefon kan erbjuda, samtidigt som de utmanar både sig själva och sina konkurrenter. Men till skillnad från vissa av de årslanseringar som vi tidigare sett så är uppdateringarna från föregående års toppmodell, S24 Ultra inte så stora som vi kanske hoppats på vilket gäller både minne, kamera och batteri men där Samsung i första hand fokuserat på den lite mjukare, programbaserade, AI sidan och dess snabbt växande integration i mer eller mindre alla delar.

    Samsung Galaxy S25 Ultra
    Samsung Galaxy S25 Ultra lanseras i flera olika färger där vissa är specifika för onlinebeställningar.

    Design och Display

    En av de mest framträdande styrkorna med Galaxy S25 Ultra är, precis som dess tidigare flaggskeppsmodeller i serien, dess visuella upplevelse. Med en stor, 6,9-tums AMOLED-skärm med en upplösning på 1440 x 3120 pixlar, en uppdateringsfrekvens på 120 Hz och en ljusstyrka på 2600 nits, får vi en förstklassig bildskärmsupplevelse. Det stora displayformatet ger inte bara en fantastisk visuell miljö för media- och spelälskare, utan bidrar även till en bättre arbetsyta för produktivitetsuppgifter och kreativa verktyg vilket blir allt viktigare i dagens mobilanvändning.

    Samsung Galaxy S25 Ultra
    De två bästa delarna med Samsung Galaxy S25 Ultra är den magiskt trevliga skärmen som är en de absolut bästa vi testat samt det nya gränssnittet i OneUI 7 som drar full nytta av AI integrationen.

    Designen har också utveckats för att vara både ergonomisk och robust. Trots den stora displayen lyckas Samsung balansera enheten i handen, vilket visar på en uppmärksamhet mot både form och funktion. Materialval och robust konstruktion bidrar till en premiumkänsla, en aspekt som flaggskeppsmobiler i allt större utsträckning måste leva upp till i en konkurrensutsatt marknad. Sedan måste vi säga att vi saknar den rundade skärmen och att det är lite trist att allt fler modeller har samma utseende med raka kanter och platt skärm men enbart sett till skärmupplevelsen så är detta en av, och kanske till och med årets bästa skärm.

    Prestanda och System

    Under huven drivs S25 Ultra av den senaste generationens avancerade chipset, baserat på en specialversion av Snapdragon 8 Elite för Galaxy– en kraftfull lösning designad för att hantera dagens mest krävande applikationer och spel som ger oss ett singeltrådsresultat på 3223 och multitrådsresultat på 9945 i Geekbech 6. Detta ger en utmärkt daglig prestanda och möjliggör sömlös multitasking. One UI, Samsungs eget gränssnitt, bidrar med en smidig användarupplevelse och frekventa systemuppdateringar under sju år, vilket säkerställer att enheten hålls aktuell med de senaste säkerhets- och funktionsuppdateringarna.

    Samsung Galaxy S25 Ultra
    Precis som föregående modell så får vi en specialversion av Snapdragons topp processor.

    Mobilen lanseras i antingen 256, 512 eller 1024 gigabytes lagring men är fortfarande stängd vid 12 gigabyte ram och här hade vi gärna sett en uppgradering. För även om vi vid normal användning klarar oss med befintlig konfiguration så ser vi när vi exempelvis kör många appar under Dex att minnet blir fullt.

    Även om mobilen har en avancerad kyllösning så märker vi att mobilen vid långvarig, intensiv belastning fortfarande blir lite väl varm vilket innebär att enhetens prestanda tappas ner något under tiden som mobilen ska ”svalna” av. Trots detta uppfyller S25 Ultra i stort sett modern flaggskeppsprestanda och erbjuder en balanserad helhet för de flesta användargrupper och enheten jämfört med alternativa flaggskeppmobiler anno 2025 ligger i ett topp fyra spann beroende på användningsområde.

    Kamera och AI-funktioner

    Nästa område som vi hade hoppats på ett lite större förbättring inom var kamerasystemet. Med samma 200-megapixel huvudkamera, kompletterat med 50 MP för både ultravidvinkel- och periskopobjektiv (för optisk zoom) samt ytterligare en telefotoenhet, får vi en kameralösning som är mycket lik föregående modell, även om de sekundera linsernas upplösning uppdaterats. Detta innebär så klart inte ett lösningen är dålig utan S25 Ultra presterar mycket bra i mer eller mindre alla situationer och vi får mycket bra hantering av fotografering i sämre ljus och naturliga och äkta färger både sett till natur- och ansikten. Men fakta kvarstår att Samsung inte längre leder den mobila fotosidan på samma sätt som företaget än gång gjort. Ett klart plus till denna modell är dock att vi får än en bättre AI-driven bildbehandling som optimerar både stillbilder och videofilmer för att ge användaren resultat som tidigare generationer inte lyckats nå upp till och som helt klart underlättar vid efterredigering.

    Samsung Galaxy S25 Ultra
    Även om kameradelen fått en viss uppdatering så är skillnaden i bildresultat jämfört med S24 Ultra minimal och vi skulle säga att AI integrationen gör en större skillnad än den fysiska hårdvaran.

    Dock är den höga pixelräkningen och AI kraften inte helt utan nackdelar. Ibland uppstår en mindre störning sett balans mellan upplösning och bildbrus, särskilt om algoritmerna inte lyckas hantera enheter med sådana specifikationer optimalt. Samtidigt kan den stora datamängden innebära att bildbehandlingen kräver mer av enhetens processorkraft, vilket potentiellt bidrar till de belastningsrelaterade prestanda- och värmebaserade problemen som lyfts ovan.

    Batteritid och S-Pen

    Med ett batteri på 5000 mAh ligger S25 Ultra i samma klass som merparten av moderna flaggskeppsmobiler. Batterikapaciteten räcker normalt till en full dag med regelbunden användning, men en återkommande kritik är att laddningsteknologin kanske inte är lika snabb som hos flera av konkurrenterna vilket gäller både trådbaserad och trådlös laddning. Även om mobilen inte laddar långsamt så är detta ändå ett område som vi verkligen hoppats på en uppdatering inom och med en alltmer intensiv livsstil hos många användare så kan denna helt klart vara en avgörande faktor till att välja en alternativ tillverkare.

    Samsung Galaxy S25 Ultra
    Modellen kommer med samma batterikapacitet som föregående modell och vi får även här med en integrerad S-Pen som däremot har tappat vissa funktioner.

    En unik detalj med S25 Ultra är dess integration av S-Pen – ett arv från den tidigare Galaxy Note-serien. Trots att pennan tidigare har framhållits för att erbjuda en mångsidig uppsättning funktioner, har Samsung gjort denna modell lite mer begränsad, där vissa funktioner som Bluetooth-integrationen har tagits bort. Detta kan ses både som en styrka – genom att förenkla och förbättra penndesignen för ren användbarhet – eller som en svaghet om man jämför med tidigare modeller där pennan erbjöd fler möjligheter.

    Sammantaget så är Samsung Galaxy S25 Ultra helt klart en alldeles utmärk mobil utan några direkta svagheter men där vi sett till såväl prisnivå som till den ställning som Samsung trots allt har på den mobila marknaden hade önskat oss en hel del mer.

    Flaggskeppsidentitet och Ship of Theseus

    En liten avslutande tanke som dök upp under våra tester var frågan om en flaggskepps mobil behåller sin kärna trots kontinuerliga förbättringar baserade på dagens snabbrörliga teknologilandskap. Med varje ny iteration – vare sig det handlar om förbättrad processorkraft, ny design, kameraoptimeringar eller mjukvaruförfiningar – kan vi se en parallell till Ship of Theseus-paradoxen: Om varje enskild komponent i en mobil ersätts, är det då fortfarande samma enhet?

    För Samsung Galaxy S25 Ultra bibehålls den grundläggande identiteten genom varumärkets kärnvärden: innovation (även om denna blivit lite mindre påtaglig för varje modell), hög prestanda och en utåtriktad produktivitetslösning. Trots att specifikationerna ständigt uppdateras, ligger enheten fast i en tradition av att vara ett toppmodernt verktyg för både underhållning och arbete. Detta innebär att även om den exakta specifikationen idag skiljer sig från den för tio år sedan, består essensen av flaggskeppet – att leverera en topprankad användarupplevelse – oförändrad.

    Samsung Galaxy S25 Ultra
    Även om vi hade önskat oss lite mer från denna modell så råder det ingen tvekan om att Samsung Galaxy S25 Ultra är en av årets över lag bästa mobiler och Samsung har dessutom ett brett utbud av tillbehör och andra produkter i sitt ekosystem som gör helhetsupplevelsen än bättre.

    SPECIFIKATIONER

    • Tillverkare: Samsung, www.samsung.se
    • Cirkapris: 17 990 inkl. moms, 14 394 exkl. moms
    • CPU: Snapdragon 8 Elite för Galaxy Galaxy
    • Minne: 12 GB
    • Lagring: 256 GB
    • Skärm: 6.9 inch QHD+ AMOLED (1-120Hz)
    • Maximal upplösning: 3120 x 1440
    • Kamera: 200 MP huvud, 50 MP UW, 50 MP, 10 MP 12 MP Selfie
    • Batteri: 5 000 mAh
    • Laddning: 45 watt
    • Mått: 162.8 x 77.6 x 8.2 mm
    • Vikt: 218 gram
    • Sensorer: Accelerometer, Barometer, Fingeravtrycksläsare, Gyrosensor, Geo-magnetisk sensor, Hall-sensor, Ljussensor, Närhetssensor
    Samsung Galaxy S25 Ultra
    4 / 6 Betyg
    17 990 krPris
    För
    Högprestanda, allt bättre AI integration, skärm i absolut topp, hållbara design med lång uppdateringsgaranti, S-Pen, Dex, Samsungs ekosystem är mycket trevligt.
    Emot
    Priset ligger högt, inte samma takt av förändringar som tidigare, S-Pen har delvis skalas ner funktionsmässigt, batteriet ligger inte i topp och laddningen ligger en bra bit efter många alternativa toppmodeller, vill vi använda Qi2-standardens magnetiska laddning krävs ett separat magnetiskt fodral.
    Rekommenderas till
    Samsung S25 Ultra är en gedigen, allsidig mobil som framför allt kommer till rätta för dig som söker en mobil med exceptionell skärm oavsett om det är för gaming eller produktivt arbete.

    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    Missa inte

    Artikel

    Test: Sandberg Laptop Powerbank 27000 PD100W

    9 maj, 20255 Mins Read
    Toppklass

    Motorola Razr 60 Ultra

    6 maj, 20257 Mins Read
    Artikel

    HPE Aruba

    30 april, 20256 Mins Read
    Topphändelser

    Motorola lanseringsevent

    27 april, 20257 Mins Read
    Add A Comment

    Leave A Reply Cancel Reply

    Senaste kommentarerna
    • Andreas Rejbrand om Test: Samsung Galaxy watch 7
    • Petter om Test: Samsung Galaxy watch 7
    • Anders Öhman om Test: Samsung Galaxy watch 7
    • Tobias om Test: Samsung Galaxy watch 7
    • Anders om Test: HP Envy X360
    Fler nyheter

    Glorious Gamings Pro-möss lanseras i vit

    25 september, 2024

    Gen Z och kvinnor väljer mobilen framför sex

    25 september, 2024

    Många Svenska företag lever inte upp till sina visioner gällande hållbarhet.

    21 augusti, 2024

    Nya Philips 49B2U6903CH – en skärm för ”den moderna arbetsplatsen”

    28 juni, 2024

    Toppklass

    Test: OnePlus 12

    23 februari, 2024

    Test: Philips Evnia 49M2C8900

    7 januari, 2024

    Test: Corsair Dominator Titanium DDR5

    28 september, 2023

    Test: Turtle Beach Stealth Pro

    20 april, 2023
      Kontaktinformation
      Kontaktinformation

      Omsoc Publishing AB
      Datormagazin
      Box 440 73
      100 73 Stockholm
      Sweden

      Telefonnummer: +46 8–208 118
      E-post: datormagazin@datormagazin.se

      Missa inte

      M.2 optimerad NAS-prestanda

      2 september, 2024

      WiFi 7 – När, var, hur & varför

      23 augusti, 2023

      TCS digitala tvillingar och deras prediktiva kraft.

      4 juli, 2023
      Datormagazin
      Facebook YouTube RSS
      • Om cookies
      • Hantering av personuppgifter
      • Köpvillkor www.datormagazin.se
      © 2025 Datormagazin/Omsoc Publishing AB, org-nr: 559034-9014 – Ansvarig utgivare: Anders Öhman

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.