onsdag, augusti 17, 2022
Hem Taggar Operativsystem

Tagg: operativsystem

Samtliga inlägg taggade med ”operativsystem”.

Whonix, systemet för dig som månar om din integritet

Whonix är en intressant mjukvara för den som vill vara anonym och känna sig säker på att inte bli avlyssnad. Den körs virtuellt i Windows, Mac OS eller linux-system.

QuTS hero från Qnap här i ny version

Qnap släpper en ny version av företagets NAS-operativsystem QuTS hero. Fokus ligger på snapshots i realtid och ökat skydd mot kraschande SSD:er.

Vad vore världen utan Unix

Använder du Unix? Du kanske inte vet om det men din telefon, din server, din dator på skrivbordet eller kanske till och med din bilstereo kör sannolikt Unix eller någon form av det. Nu fyller världens kraftfullaste operativsystem 50 år – vi berättar hela historien.

Mac OS Mojave ger och tar

Precis som med IOS kommer det årligen en ny version av Mac OS, tidigare Mac OS X, från Apple. Datormagazin har som sig bör installerat och utvärderat nya och omtalade Mac OS 10.14 ”Mojave”.

Programtips: Memu 6.0.6

Programmet låter dig köra Android i ett fönster på ditt skrivbord i Windows. De appar vi provade kunde köras utan problem. Det finns stöd för att dela filer mellan emulator och värdsystem.

Multiboot från USB

Fråga: Jag har ett gäng olika installationer för operativsystem på skiva, som jag har brukat använda för att reparera datorer som krånglar. Nu när det börjar bli väldigt ont om datorer med optiska läsare har jag funderat på att börja använda USB-minnen i stället.

Linux: Flint OS – byggt för molnet

Tycker du det verkar trevligt med ett molnbaserat operativsystem likt Chrome OS, men du vill inte ha en Chromebook? Då kan Flint OS vara något för dig, nästan oavsett plattform.

Comeback för OS/2

Gamla OS/2 kommer tillbaka i ny tappning och släpps i mitten av april. IBM lade officiellt ned utvecklingen av operativsystemet OS/2 1996, mer än 20...

Mycket nytt i FreeBSD 11.0

FreeBSD är ett operativsystem med fokus på stabilitet, säkerhet och konsekvens. Därför är det heller inte världens roligaste. Den nya huvudversionen bjuder dock på...

Radera filer permanent – så här gör du

För det mesta gör vi allt för att säkerställa våra filer. Det finns dock tillfällen när du inte bara behöver radera filer, utan även radera permanent.