Creative Technology lanserar en ny serie Sound Blaster-ljudkort för PCI-Express. Sound Blaster ZXR är utformad för att ge bästa ljudprestanda för spel och underhållning.

Korten är utrustade med studiokvalitetskomponenter, bland annat en fyrkärnig Core3D ljud- och röstprocessor, extern digital-till-analog-omvandlare (DAC) som ger ett signal-brus-förhållande (SNR) på 127 decibel, en sockel som gör det möjligt att byta operationsförstärkare och 80 milliwatts hörlursförstärkare.

Kortet har ett flertal anslutningar, inklusive en patentskyddad anslutning till DBpro, ett dotterkort som erbjuder optisk utgång för uppspelning, och en 123 decibels analog-till-digital-omvandlare (ADC) med RCA-ingång och optisk ingång för inspelning. Dessutom erbjuds en extern Audio Control Module (ACM) med inbyggda dubbla mikrofoner och anslutningar för mikrofon och hörlurar, samt hörlursvolymkontroll.

Soundblaster ZXR kostar 2 500 kronor och modellen ZX utan DBpro-dotterkortet säljs för 1 500 kronor. Vidare finns också en variant som bara heter Z, där inte heller ACM-enheten ingår, till priset 1 200 kronor. ZX kommer i december, de övriga två under november.

Föregående artikelWindows 8 i netbook
Nästa artikelOnt om utrymme på SSD
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här