I butik 1 april 2014

TESTER

DELL VENUE 11 PRO
Venue 11 Pro är den perfekta kombinationen av datorplatta och bärbar dator, som med tilläggsdockan dessutom blir en full-PC-lösning.

CORSAIR VENGEANCE PRO 1 866 MHZ 16 GB
Den här gången sätter vi tänderna i Vengeance Pro, Corsairs minnespaket för överklockare och datorspelare med fokus på hög överklockningsmarginal och låga latenser.

ASUS RADEON R9 290 DIRECTCU II 4 GB
Asus är tidigt ute med en egen version av Radeon R9 290, grafikkortet som i referensversion visat sig vara ett prisvärt men undermåligt kylt alternativ till storebror 290X.

WESTERN DIGITAL BLACK 4 TB
Vi tar en titt på Western Digitals entusiastflaggskepp Black, tidigare Caviar Black, i 4-terabytesutförande. Just den här upplagan av disken imponerar som sekundär lagring, med rejäl prestanda vid tunga filöverföringar.

NVIDIA GEFORCE GTX 750 TI 2 GB
Nvidia ger ett smakprov på sin nya grafikarkitektur Maxwell med mellanklasskortet GTX 750 ti. Nykomlingen är kanske inte snabbast i sin prisklass, men sätter nya rekord för energieffektivitet.

CAT B100
Det räcker med att titta på Cat B100 för att inse att den är något av en udda fågel bland dagens mobiltelefoner. Klassisk knappsats och liten skärm får den nästan att kännas lite retro.

NOKIA LUMIA 1520
Här är en suverän phablet för alla som föredrar Windows Phone.
JÄMFÖRANDE TEST
DATORPLATTOR I MINIFORMAT
Vi testar plattorna för dig som tycker att tillverkarnas standardmodeller är för stora och de smarta telefonerna för små. I månadens test ställer vi de hetaste 7–8-tummarna ur både Android-, IOS- och Windowslägret mot varandra och konstaterar snabbt att konkurrensen aldrig har varit hårdare.

MJUKVARA
MÄTA, STYRA OCH LOGGA MED ARDUINO
Internet of things, smaka på det modeordet. Du behöver dock inte köpa färdiga system utan kan bygga din egen lösning. Det enda du behöver är ett processorkort från Arduino och molntjänsten Thingspeak.

BÄTTRE STRUKTUR PÅ JAVASCRIPT
Det finns ett antal ramverk för att strukturera Javascript enligt en MVC-princip. Här undersöks en del av dessa.

MOBILA BETALNINGAR PÅ FRAMMARSCH
Snart är det hög tid att lägga plånboken på hyllan och börja betala med mobiltelefonen istället. Om det gör oss rikare är väl tveksamt, men det blir i alla fall enklare.

FRIGJORD UTVECKLING
Du behöver inte vara låst till en enda dator bara för att du sysslar med utveckling. Det räcker med en uppkopplad enhet, sedan redigerar du med Cloud9 och versionshanterar med Git och Github.

KODANALYS PÅ DJUPET
Här visar vi hur du kan analysera din kod automatiskt, något som kan hjälpa dig att upptäcka eventuella problem. Se även till att använda visualiserare i Visual Studio, de kommer att göra avlusningen ännu enklare.

SNABBSTARTA MED PYTHON
Med mikroramverket Bottle får du kortare startsträcka vid webbutveckling i Python. På den minimala grunden kan du haka på precis de tredjepartsverktyg som passar projektet.
HÅRDVARA
FRÅN HEDENHÖS TILL HIMLEN
Både tillgången och efterfrågan på lagringskapacitet har fullkomligt exploderat de senaste tio åren. En titt i backspegeln är ofta lärorikt när vi ska försöka bena ut vad som är att vänta framöver.

POWEREDGE VRTX – DELLS REVOLUTIONERANDE MULTISERVER
Här är plattformen som levererar både server-, lagrings-, nätverks- och säkerhetslösningar i ett paket. Vi lånar in ett testexemplar och tittar närmare på om Dell VRTX är den ultimata hård- och mjukvaruplattformen.

SKÄRMINSPELNING MED SHADOWPLAY
Du som äger ett grafikkort från Nvidia sitter på gratisfunktioner som du kanske inte vet om. Bland annat möjligheten att spela in det som händer på skärmen. Här berättar var du hittar den och hur det fungerar.
LINUX
MAUI – EN DISTRIBUTION FÖR FRAMTIDEN
”Framtiden är redan här” är en populär reklamslogan. Den skulle kunna passa även på Maui, en Linuxdistribution med massor av både ny teknik och nytänkande. Utvecklarna måste bara fixa buggarna först.

CUCKOO SANDBOX UPPTÄCKER HOTEN
Kanske har du varit med om att upptäcka farlig kod i din dator. Lyckligtvis finns det program för analys av sådant. Du kan till exempel använda Cuckoo Sandbox.

TEST MAGEIA 4
Mageia har efter en något trevande start som en förgrening av distributionen Mandriva fått ordentlig luft under vingarna. Version 4 är ett gediget bygge.