AOC utkommer snart med en ny professionell skärmserie med kantlös formgivning.

Bildskärmstillverkaren AOC har lanserat fem nya skärmar till sin serie proffsskärmar för kontoret. Den nya 90-serien innehåller skärmar i storlekarna 24 och 27 tum, alla med IPS-panel och brett färgomfång (100 procent av sRGB och 90 procent NTSC), som riktar sig till företag och professionella användare.

Flaggskeppsmodellen har en QHD-panel (2 560 x 1 440 bildpunkter) som kan visa upp till fyra 720p-strömmande videor samtidigt. Övriga fyra modeller är utrustade med vanliga Full HD-paneler. Bildskärmarna har en kantlös formgivning och AOC uppger att sidkanterna är nästan osynliga, vilket gör dessa skärmar lämpliga för en sömlös flerskärmsuppställning.

Modellerna i den lägre änden av prisskalan är utrustade med en klassisk skärmfot, medan de tre dyrare har ett ergonomiskt justerbart ställ och dessutom en USB 3.0-hubb. Såväl höjd som lutning, 165 graders svängning i båda riktningarna och 90 graders rotation, kan justeras på dessa skärmar.

Anslutningar finns för VGA, HDMI och Displayport och alla modellerna har inbyggda högtalare. Serien har ett Low Blue Light-läge, som reducerar skadligt, kortvågigt blått ljus. Dessutom har skärmarna en Flicker-Free-funktion som reglerar ljusstyrkan med ett likströmssystem i stället för pulsbreddsmodulering för att reducera ögontrötthet och obehag.

Energisparfunktioner finns i form av mjukvaran E-saver, som gör att skärmen går ned i sparläge när användaren är inaktiv, och ett Eco-läge som anpassar skärmen efter användningsområde, som textproduktion, internetsök, spel, film och sport, för att minska energiåtgången. Andra praktiska mjukvarubaserade funktioner inkluderar AOC Screen+, som enkelt delar upp skrivbord i olika fönster, och i-Menu, som möjliggör åtkomst till OSD-inställningar med musen.

Samtliga modeller blir tillgängliga i juli, utom den dyraste, som kommer i september. Priserna går från 1 600 till 3 700 kronor.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här