Fråga

Jag försöker koppla upp min Sonytelefon med USB-kabel till min dator med Windows 10 Pro. Orsak: surfpotten på mitt mobilsurf är tömd efter en gigantisk uppdatering.

Jag saknar WI-Fi i min dator, så hotspot fungerar inte. När jag aktiverar delning i telefonen händer ingenting mer än att datorn segar ner. Ingen hjälp från Microsofts support.

Egen analys, stänger jag av brandväggen fungerar det. Nu är min fråga, hur konfigurerar jag brandväggen (Windows 10 Pros egna brandvägg), då jag inte vill stänga av den?

Lars Honda Eriksson

Svar

Att skaffa Wi-Fi i datorn är både enkelt och billigt – en liten USB-sticka som knappt syns kan du köpa för 150 kronor hos Kjell & Company. Risken är dock att det inte skulle lösa dina problem, eftersom det fortfarande handlar om internetdelning.

Många uppger att liknande problem uppstod efter installation av Fall Creators Update, vilket jag antar att du har installerat? Börja med att rensa i Windowsbrandväggens regler för att se om det hjälper. Du blir bland annat av med dubblettregler som kan ställa till det.

Klicka på startknappen, välj Inställningar och sedan ”Uppdatering och säkerhet”. Klicka på ”Windows Defender” och därefter på ”Öppna Windows Defender Säkerhetscenter”. Klicka på ”Brandvägg & nätverksskydd”, rulla ned och klicka på ”Avancerade inställningar”. Välj ”Återställ standardpolicy” i Åtgärd-menyn.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här