Apples webbläsare Safari får en egen butik för tilläggsprogram och stöd för automatisk översättning av webbplatser.

En av de mjukvarumässiga nyheterna som Apple presenterade under årets WWDC var kommande uppdateringar av deras webbläsare Safari.

Webbläsarens stöd för tillägg kommer att bli kraftfullare än vad det är idag. Apple kommer bland annat att lanseras en egen ”webbutik” för tilläggsprogram, samt möjlighet att använda tillägg som är utvecklade för andra webbläsare. Surfaren kommer även att kunna specificera vilka tillägg som ska vara aktiva på vilka webbplatser, så att mer nischade tillägg bara är aktiverade och syns på webbplatser där de faktiskt behövs.

Smidigare hantering av flikar

En nygammal funktion är att webbläsarens flikar kommer att visa webbplatsikoner, så kallade favicons. För den som surfar på många sidor samtidigt kommer det att göra flikhanteringen smidigare, och om man håller muspekaren över en flik kommer det att visa en miniatyr av webbplatsen i den fliken. Funktionen är nygammal i det att den redan finns i webbläsaren, men att den inte är aktiverad som standard utan användaren måste göra detta själv.

Bland de mer personliga nyheterna kommer det att gå att lägga till egna bakgrundsbilder på startsidan och erbjuda automatiska översättningar av webbplatser.

Läs också:
Microsoft släpper Teams-klient och webbläsaren Edge för Linux
Webbläsaren Vivaldi utlovar ökad produktivitet i ny version

 

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här