Tidigare e-sportproffset och tillika coachen Emil ”HeatoN” Christensen och NetOnNet lanserar e-sportprodukter som ska passa både proffsspelare och att finnas i ett distingerat spelrum.

Det svenska tidigare e-sportproffset och sedermera e-sportcoachen Emil ”HeatoN” Christensen har tillsammans med NetOnNet tagit fram en produktlinje med e-postprodukter med namnet ZON – Home of Victory. Produkterna omfattar två stycken möss, två tangentbord, ett headset samt två olika typer av musmattor (i två olika storlekar).

Avsikten har varit att inte enbart ta fram produkter som ska vara tillräckligt bra för de höga krav som ställs på proffsutrustning, utan dessutom att de ska ha en stilren och avskalad design. I ett pressmeddelande säger Christensen att ”Dagens gaming-utrustning är fantastisk att spela med, men den passar designmässigt inte in med resten av vårt hem. Även mitt eget gaming-rum ser delvis ut som vilket gaming-rum som helst för en 12-åring.”

Även mitt eget gaming-rum ser delvis ut som vilket gaming-rum som helst för en 12-åring.

Tangentborden finns i två varianter där skillnaden är att den ena saknar numeriskt tangentbord, och bägge varianterna är utrustade med mekaniska brytare. Man har dessutom flyttat Windows-tangenten från vänster till höger sida, då många spelare tycker att den sitter i vägen på sin vanliga plats. De RGB-upplysta tangenterna har Röda Kailh-switchar med 100 procent anti-ghosting. Prislappen för tangentborden är 990 kronor.

Headsetet är framtaget specifikt för spelande och framför allt får FPS-spel. Bland annat har basen dragit ser och diskanten dragits upp för att göra det lättare för spelaren att positionsbestämma var motståndarna befinner sig i spelet. Högtalarelementen är 53 millimeter och har ett virtuellt 7.1-surroundljud, samt en avtagbar mikrofon med brusreducering. Headsetet kostar 1190 kronor.

Mössen finns i en ergonomisk version samt en symmetrisk version som passar både höger- och vänsterhänta. Bägge har en upplösning på 16000 dpi, och den ergonomiska har åtta programmerbara knappar medan den symmetriska har sex programmerbara knappar. Bägge versionerna har en prislapp på 799 kronor.

Musmattorna finns i två storlekar – 360×300 millimeter samt 900×400 millimeter – med halkfri undersida och sydda kanter. Skillnaden är att den billigare varianten använder en blandning av polyester och naturgummi medan den som kallas för e-sportklassad använder nylonpolyamid och naturgummi vilket dessutom gör den vattentålig. De enklare musmattorna kostar 399 och 499 kronor beroende på storlek, medan de e-sportklassade kostar 599 respektive 799 kronor beroende på storlek.

Samtliga produkter finns tillgängliga nu.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här