Qvo6 tar över

Publicerad

Fråga

 

Jag har tyvärr fått in Qvo6 i min dator, och det har nu blivit min startsida i Explorer och Mozilla. Jag undrar hur jag tar bort det?

Jag har kört flera olika program, både Kaspersky virustest, Norman malware cleaner och Revo Uninstaller, men inget program hittar Qvo6. Jag ser det inte i installerade program so kan tas bort det går inte att hitta med sökning. Mitt virusprogram Kaspersky blockerar det när jag öppnar Explorer.

Jag kommer till min startsida Google genom att trycka Alt och Home. Vad gör jag för att bli av med ohyran? Kan jag få ett bra tips?

Stig

 

Svar

 

Qvo6 är ett ganska nytt gissel, en söksida som utnyttjar andra sökmotorer som Google och Bing för att presentera sina resultat, men samtidigt belamrar dig med en massa annonser och kan leda till andra infektioner. Om du inte ser installationen under Program i Kontrollpanelen har du nog lyckats ta bort en del, men det finns förstås bitar som gömmer sig kvar. Försök med följande.

För Internet Explorer:

Gå till menyn Verktyg och välj "Hantera tillägg". Välj "Verktygsfält och tillägg" och avinstallera allt som har med Qvo6 att göra från listan. Välj sedan Sökleverantörer. Högerklicka på den sökmotor du använt tidigare och ange den som din standardsökleverantör. Komplettera för säkerhets skull med att högerklicka på "Web Search" och inaktivera förslag.

Gå sedan till Internetalternativ i Verktyg-menyn och lägg in önskad startsida på fliken Allmänt. Avsluta med att gå igenom alla de genvägar du har till Internet Explorer - på skrivbordet, i startmenyn, i aktivitetsfältet och var du nu kan ha dem. Högerklicka på dem och välj Egenskaper. Kolla i fältet mål att det inte står om Qvo6 efter sökvägen till programmet. Ta i så fall bort detta, men lämna kvar sökvägen.

För Mozilla Firefox:

Välj Tillägg i Firefox-menyn.  Kontrollera både tillägg och insticksmoduler. Finns det något där som verkar vara Qvo6-relaterat, inaktivera det. Välj sedan Inställningar och byt startsida till den du vill ha på fliken Allmänt. Avsluta med att gå igenom alla Firefox-genvägar på samma sätt som ovan.

On
Off

19 kommentarer

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Datormagazins besökare

Köp vingar för pengarna

1 kommentar

Andreas Rejbrand: Marginellt mer troligt är att tangentbordet *avskräcker* andra användargrupper med sitt "spännande" utseende... De senaste åren har jag tyckt det har varit tråkigt att det inte längre...

Månadens fråga

 • Vad är ditt förhållande till IT?

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?För dig som vill veta mer: prenumerera

Datormagazin är datortidningen för dig som vill veta mest. Vår ambition är att göra en tidning med djupare och mer avancerade artiklar än vad du hittar i andra datortidningar. Samtidigt väjer vi inte för att på ett handfast sätt förklara hur saker och ting fungerar. Du ska alltid känna att du har nytta av tidningen.
Välkommen till Sveriges största tidskrift för avancerade datoranvändare!

Beställ prenumeration och betala direkt online

 • Datormagazin 1-2016

 • Datormagazin 12-2015

 • Datormagazin 11-2015

 • Datormagazin 10-2015

 • Datormagazin 9-2015

 • Datormagazin 8-2015

 • Datormagazin 7-2015