4K på väggen med Benq

Benq TK800

Med en ljusstyrka på 3 000 ANSI-lumen och hög upplösning kan Benq TK800 förvandla vardagsrumsväggen till en rejäl skärm.

Nya TK800 från Benq är en hyfsat budgetvänlig DLP-projektor för vardagsrummet och andra ljusa miljöer med äkta 4K UHD-upplösning (8,3 megapixel), projektoroptimerad HDR och exakt färgåtergivning, samt särskilda bildlägen optimerade för fotboll och andra sportsändningar.

Projektorn har en ljusstyrka på 3 000 ANSI-lumen, vilket gör att den ska fungera bra även när det är ljust, samt kort projektionslängd (100 tum på 3,25 meters avstånd) och 1,2 x zoom, så att den enkelt ska kunna anpassas till omgivningen. Automatisk Keystone-korrigering ger en rektangulär bild även om projektorn inte står vinkelrät mot projektionsytan.

Det finns en integrerad fem watts högtalare och anslutningar för HDMI 2.0 (HDCP 2.2), HDMI 1.4a (HDCP 1.4), VGA, 3,5-mm ljud in/ut, 12-V trigger och USB-A. Lampan uppges ha en livslängd på upp till 10 000 timmar i ECO-läge.

Benq TK800 kommer att kunna köpas i Sverige från slutet av mars till ett rekommenderat pris på 14 500 kronor inklusive moms.

 

 

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar