Fråga

Hur uppdaterar jag en bärbar med Windows 7, som inte blivit uppdaterad sedan 2015? Nu är det så många uppdateringar att förvänta sig att den bara står och snurrar när jag söker på uppdateringar. Hur ska jag nå dessa uppdateringar?

Lotte Janheden

Svar

Det du ska prova först är att faktiskt låta den stå och snurra. Det kan ta mycket lång tid, men chansen är god att alla dina uppdateringar så småningom installeras.

Vill det sig inte kan du ladda ned och köra felsökningsverktyget för Windows Update: http://go.microsoft.com/?linkid=9830262. Det kanske kan lösa dina svårigheter.

Om problemet som du säger bara är att uppdateringarna är för många återstår att installera dem manuellt. Jag förutsätter att SP1 är installerad. Börja med denna:

https://support.microsoft.com/sv-se/help/3020369/april-2015-servicing-stack-update-for-windows-7-and-windows-server-200

Installera sedan den så kallade Windows 7 SP1 Convenience Rollup, som är en stor samlingsuppdatering som sträcker sig fram till maj 2016: www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=3125574

Efter omstart, gå vidare med den här:

https://support.microsoft.com/sv-se/help/3138612/windows-update-client-for-windows-7-and-windows-server-2008-r2-march-2

Efter detta borde resterande uppdateringar kunna installeras på det vanliga viset.

 

 

Föregående artikelHP på CES
Nästa artikelProgramtips: Notepad++ Portable 7.5.4
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

1 KOMMENTAR

  1. Jag tackar för tipsen. Jag körde igenom dem två rundor. Det kom fram att vissa saker hade åtgärdats, men trots att datorn fick stå hela dygn och söka efter uppdateringar, så kom den inte loss. Jag höll på att ge upp, men innan jag slängde ut den genom fönstret så testade jag med att köra in SP1 en gång till och då lossnade det och den satte igång att ladda hem och uppdatera filer under mer än ett dygn. Nu tycks den fungera som den ska.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här