OBS! Texten nedan är en annons av och från Microsoft

Du hinner med mycket på 17 timmar och kan fokusera på produktivitet utan donglar och adaptrar.  Här är några av sakerna du kan göra med Microsoft Surface Book 2.

Vad vill du kunna göra med en bärbar dator? Det är en fråga som aldrig kommer att ha ett enkelt eller ens entydigt svar. En bärbar dator är en ren arbetshäst för vissa, en nöjesmaskin för andra och något däremellan för många. Datorn är när allt kommer omkring en kombination av häftig hårdvara och mjukvara, men det som i slutändan är intressant är vad du som användare faktiskt kan göra med din dator.Med Surface Book 2 är det fokus på just slutmålet, dina arbetssätt och användningsområde. Resan dit råkar bara innehålla avancerad teknik och lite mod att satsa på framtiden utan att glömma nutiden.

 

Dator, ritplatta eller produktionsstudio

1 SurfaceBook2 positioner 1024x683
Surface book 2 kan användas på många olika sätt.

Surface Book 2 används med fördel som en produktiv bärbar dator. Med en enkel knapptryckning kan du samtidigt frigöra skärmen från tangentbordet och förvandla Surface Book 2 till en kraftfull ritplatta. Eller för den delen vända på skärmen och göra datorn till en interaktiv kontrollenhet för produktionsstudion eller en bildvisare.

För att nå målet med en fungerande multienhet tillverkade vi Surface Book 2 i stryktåligt och lätt magnesium. Det mest unika med designen, i tekniknördighet åtminstone, är samtidigt ett dynamiskt gångjärn. En utmaning i hybriddatorer är att inte bara kunna få in kraftfull hårdvara i skärmen utan även att få en bra balans mellan vikten i skärm och basenhet. Vår lösning på detta är att använda muskelvajer som genom en spänning kan spänna eller lösgöra gångjärnet efter behov. Du kan lätt öppna datorn med ett finger och samtidigt inte behöva oroa dig för att den vobblar när du arbetar. Häftig teknik och design som i slutändan gör det möjligt för dig att använda din dator/ritplatta/surfplatta på flera produktiva sätt.

EN DAG MED SURFACE: Lösgör skärmen från din Surface Book 2 och läs morgonnyheterna i sängen med din surfplatta. Ta med dig datorn till kontoret och starta din produktiva dag, ska du visa en powerpointpresentation för kollegan i rummet bredvid räcker det att ta med sig skärmen. Runda av på kvällen med lite spel eller Netflix-maraton i fåtöljen.

 

Spela eller lek med förstärkt verklighet

2 Surface Rover
Med Surface Book 2 kan du placera digitala objekt i din omgivning.

Det är sällan möjligt att spela något mer krävande spel på en ultratunn hybriddator, kraften räcker helt enkelt inte till. Men med Surface Book 2 kan du med utvalda modeller spela även tunga speltitlar i 1080p-upplösning och även leka, eller för den delen göra seriösa projekt, med förstärkt verklighet. Om du inte testat att placera en Mars-rover i vardagsrummet eller inreda din lägenhet utan att trängas i möbelbutiken har du något att se fram emot.

Detta görs möjligt då Surface Book 2 trots sin tunna profil kan utrustas med Intels senaste 8:e generations Core i7-processor med 4 kärnor samt en dedikerad Geforce GTX 1050 grafikkrets från Nvidia. Det ger prestanda som räcker för krävande fotoredigering och tunga arbetsdagar men alltså även spel. Surface Book 2 är med dessa komponenter upp till dubbelt så kraftfull som nya MacBook Pro.

 

TIPS: Vill du spela med din Surface Book 2 ska du satsa på modellen med Nvidias Geforce GTX 1050-grafikkrets. Du kan även testa att blanda verklighet med digitala objekt genom Mixed Reality Viewer i Windows 10 Creators Update. Underhållande men också något att använda mer seriöst i presentationer och andra professionella tillämpningar.

Det ska vara lätt att vara seriös

3 SurfaceBook2 artikelbild SDkort
Förutom en smart USB Type-C-kontakt har du en supersnabb SD-kortläsare för extra lagring.

Köper du en ny premiumdator ska du givetvis kunna förvänta dig att den är utrustad med de allra senaste funktionerna. Det är däremot en tunn linje mellan att ligga i teknikens framkant och att även leverera den för närvarande bästa användarupplevelsen. Surface Book 2 kommer därför givetvis med stöd för USB Type-C men även för traditionella USB Type-A så att du slipper svära över donglar och extra kablar.

Som en dator riktad främst mot avancerade användare har Surface Book 2 även en SD-kortsläsare som stödjer UHS-II. Oavsett om du ska föra över högupplösta foto eller 4K-video från din kamera eller plugga in vanliga USB-minne och hårddiskar ska det gå både snabbt och smidigt.

TIPS: Med microSD-kort som stödjer UHS-II och en miniadapter kan du använda SD-kortläsaren som en extra lagringslösning (på upp till 256GB) du aldrig behöver plugga ur datorn. Med hastigheter på mellan 250-300 MB/s är dessa microSD-kort betydligt snabbare än de flesta vanliga konsumenthårddiskar.

 

Skapa konst eller effektivisera ditt arbete med pekteknik

Har du råkat peta på skärmen på din bärbara dator för att sekunden senare inse att det inte är din telefon eller surfplatta? Med Surface Book 2 behöver du inte oroa dig för detta problem utan istället välja och vraka mellan olika sätt att interagera med din dator och skärm. Den 13,5 tum stora skärmen har inte bara en imponerande upplösning på 3 000 x 2 000 pixlar, den stödjer även 10-punkters multi-touch-teknik.

Det betyder att du kan peta med både fingrar och en digital penna samtidigt. Eller för den delen använda Surface Dial som en extra fysisk kontroller direkt på skärmen. På tal om fysisk kontroller, Surface Dial har stöd för haptisk feedback som med vibrationer får dig att både se och känna de verktyg du använder. Detta gör det möjligt att inte bara se saker på din skärm utan att faktiskt skapa och redigera dem direkt på densamma.

4 Surface Pen dial
Pekskärmen tillsammans med Surface Pen och Surface Dial öppnar nya produktiva möjligheter.

 

VISSTE DU ATT: Surface Pen har 4 096 olika tryckpunkter vilket du kan använda för att rita eller måla direkt på skärmen med imponerande resultat. Tillsammans med dina fingrar eller Surface Dial med sina extra kontrollfunktioner kan du skapa allt från vackra porträtt till avancerade CAD-ritningar utan att ens använda tangentbord eller pekplatta.

 

Microsoft Surface Book 2 13,5″

  • Skärm: 13,5″ PixelSense 3000 x 2000 pixlar (267 PPI), 3:2 ratio och 1600:1 kontrastförhållande
  • CPU: Intel Core i7-8650U (4,2 GHz Max Turbo) eller Intel Core i5-7300U (3.5GHz Max Turbo)
  • Minne och lagring: 8/16GB LPDDR3-minne, 256GB/512GB eller 1TB PCIe SSD
  • Anslutningar: 2 x USB 3.1 type-A, 1 x USB 3.1 type-C, 3.5mm hörlursport, UHS-II SD-kortsläsare
  • Mått och vikt: 312 mm x 232 mm x 15 mm-23 mm, upp till 1,64 kg med tangentbord
  • Kommunikation: 802.11ac Wifi, Bluetooth 4.1

Komplettera Surface Book 2 med:

5 MicrosoftSurfaceBook2 2
Pekskärmen tillsammans med Surface Pen och Surface Dial öppnar nya produktiva möjligheter.

17 timmars batteritid för den flitige användaren

Oavsett om du ska flyga över Atlanten eller bara glömt datorladdaren hemma på skrivbordet ska du inte behöva vara orolig för att din dator kastar in handduken i förtid. Det spelar ingen roll hur många häftiga funktioner din dator har om den slutar att fungera efter någon timme. Batteritiden är av förklarliga skäl något av det viktigaste för många användare och här slår Surface Book 2 de flesta konkurrenter på fingrarna. Batteritiden är upp till 17 timmar tack vare energieffektiva komponenter samt battericeller i både skärm och tangentbord.

 

VISSTE DU ATT: Laddaren till Surface Book 2 har även en USB Type-A-port för att ladda dina tillbehör. Samtidigt kan du ladda datorn antingen med den medföljande laddaren eller genom dess Type-C-anslutning.

 

Microsoft Surface Book 2 är till för att upplevas och användas och detta är bara några av de höjdpunkter vi gärna pratar extra om. Kom gärna med egna förslag på användningsområden och berätta hur du själv skulle vilja använda Surface Book 2.

Hitta din Surface-favorit

Microsoft Surface-familjen introducerades med en vision om att skapa smarta produkter med en bra balans mellan prestanda och enkelhet. Produkter där hårdvara och mjukvara utvecklas sida vid sida. Microsoft Surface Book 2 är vårt senaste tillskott men samtidigt har vi alla olika preferenser, budget och målsättningar när vi köper och använder en dator. Titta gärna närmare på övriga medlemmar i Surface-familjen för att hitta just din favorit och tänk på vad som är viktigast – hur just du vill använda din dator.

6 SurfaceFamily

Surface Studio

– För den kreativa arbetsplatsen

Gör ditt skrivbord till en Studio. Surface Studio är en helt ny typ av enhet med en flytande 28″ PixelSense™-skärm som är speciellt utformad för den kreativa användare från start till mål.

Läs mer om Surface Studio

Surface Pro

– För ultraportabel produktivitet

Med nya Surface Pro får du en bärbar dator i toppklass och flexibiliteten hos en studio och surfplatta, och konstruktionen ger ökad skrivbordsprestanda och en batteritid som håller hela dagen.

Läs mer om Surface Pro

Surface Laptop

– För studenten med krav

Surface Laptop kompletterar 14,5 timmars batteritid och en högupplöst pekskärm med ett Alcantara-klätt tangentbord. En tunn, elegant och ultralätt bärbar dator.

Läs mer om Surface Laptop

OBS! Texten ovan är en annons av och från Microsoft

Föregående artikelProgramtips: Systemrescuecd 5.1.2
Nästa artikelApple kan få fängelse för strypta telefoner
Kontakta annons@datormagazin.se för mer information kring annonsering på Datormagazin.se respektive i tidningen.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här