NAS-inloggning glöms

Fråga

Windows 7 på min bärbara dator tappar inloggningen till min NAS när jag startar datorn nästa gång, fast jag markerat spara lösenord i inloggningsrutan.

Min NAS är ansluten som en nätverksenhet och har fått Z som enhetsbokstav.

Peter Lörne

Svar

Öppna Kontrollpanelen och gå till Användarkonton. Klicka på ”Hantera dina autentiseringsuppgifter” till vänster (i senare versioner av Windows finns detta val i stället som Autentiseringshanteraren, direkt åtkomligt i Kontrollpanelen).

Titta under Windows-autentiseringsuppgifter om din inloggning finns sparad. Annars kan du lägga till den via ”Lägg till en Windows-autentiseringsuppgift”. Det kan också hjälpa att ta bort den befintliga uppgiften och skapa en helt ny.

Det bör stå Företag efter Spara, eftersom det innebär att lösenordet sparas för alla kommande inloggningar (inte helt uppenbart…).

 

 

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar