Fråga

Jag har routern Asus RT-AC66U och kan inte vidarebefordra portar. Jag har försökt med alternativa firmware och följt en hel del tips som jag hittat på internet utan resultat. Jag har även testat med Merlins firmware, men återgått till Asus original.

Det verkar som om problemet inte är helt ovanligt enligt flera inlägg på nätet.

Bo Bergström

Svar

Jag har själv en RT-N66U, som är mycket likvärdig, och använder Merlin, som är betydligt bättre än Asus egen firmware. Portvidarebefordran fungerar problemfritt.

Prova återställning. Ta bort alla portvidarebefordringar, spara inställningarna till en fil och gör en fabriksåterställning. Ladda tillbaka inställningarna och prova att vidarebefordra en port igen.

Kontrollera också att du inte har någon brandvägg som blockerar trafiken i den enhet du vidarebefordrar till.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här