Razer Phone 2 får nog ses som ett givet val för gamers. Däremot talar prislappen och några tillkortakommanden emot mer allmän användning.

När namnet Razer hörs tänker nog de flesta på spelprodukter av hög kvalitet. Därför kom det kanske som en liten överraskning för många när företaget för cirka två år sedan gjorde intåg på mobilmarknaden. Nu har de lanserat den andra generationen av sin mobiltelefon, Razer Phone 2. Den är exteriört ganska lik förgående modell men har uppdaterats under skalet.

Skärmen är den stora behållningen

Razer Phone 2 har en bildskärm på 5,72 tum (16:9-format). Det fyrkantiga formatet känns lite ovant och trist. Dock är bildskärmen den stora behållningen. Detta då vi här får en upplösning på 1 440 pixel med en uppdateringsfrekvens på 120 Hertz, vilket gör att spel och annan rörlig media får ett rejält lyft med jämnare bildhantering och betydligt tydligare bild. Skärmen är dessutom tillräckligt ljusstark (645 nits) för att kunna användas utomhus och tack vare IPS-panelen av Igzo-modell får vi ett brett färgspektrum och mycket bra färgåtergivning. Dock drar dessa extrafinesser en hel del batteri, som trots att det är på 4 000 milliamperetimmar snabbt dräneras om vi spelar med maximala inställningar.

Rejält batteri men snålt med lagringsutrymme

Processorn är en Snapdragon 845 och det finns åtta gigabyte internminne. Den specifikationen får anses ligga i topp. Dessvärre matchar inte den interna lagringen detta omdöme, då den stannar på låga 64 gigabyte. Den fasta lagringen är på tok för klen för en spelorienterad mobiltelefon. Förvisso får du stöd för M.2 men inte av den senaste A2-standarden, så prestandan blir inte lika hög som för den interna lagringen.

Razer Phone 2 har dubbla bakre kameror på tolv megapixel. Den primära linsen har visserligen försetts med OIS men bildresultatet kommer inte i närheten av vad som presteras av andra mobiltelefoner i liknande prisklass, även om bilderna blir godkända. Det här är alltså inte en enhet om du har fotografering högt upp på din prioritetslista.

enheten hamnar bland topp fem på listan över mobiltelefoner som har testats under 2018

Däremot håller ljudåtergivningen hög klass. Det är rent och fylligt och enheten hamnar bland topp fem på listan över mobiltelefoner som har testats under 2018.

Läs också: Test: Huawei P20

Förutom detta får du en mobiltelefon som är IP67-klassificerad, med stöd för QI-laddning och integrerad fingeravtrycksläsare. Razor Phone 2 har ett så kallat skalOS, vid namn Nova Launcher. Detta system är helt okej men det har en hel del onödiga funktioner vilka bidrar till lägre batteritid.

Av Patrik Wahlqvist

Razer Phone 2
3 / 6 Betyg
För
Imponerade skärm med hög ljusstyrka och frekvens, mycket bra prestanda och ljud i toppklass med Dolby Atmos.
Emot
Snål inbyggd lagring, saknar stöd för A2, dålig batteritid, kamerorna är inte i toppklass.
Rekommenderas till
Rekommenderas: Razer Phone 2 kan vara ett riktigt bra val för den mobila gamern, men prislappen och några tillkortakommanden talar emot mer allmän användning

Tillverkare: Razer, www.razer.com

Cirkapris: 9 690 kr inkl. moms, 7 752 kr exkl. moms

Internminne: 8 GB

Lagring: 64 GB

Kamera: 12 +12 MP bakre + 8 MP

CPU: Snapdragon 845

Skärm: 5,7 tum, 16:9-format

Mått: 158,5 x 80,0 x 8,5 mm

Vikt: 220 g

Batteri: 4 000 mAh

Missa inte: Bäst i test 2018 enligt Datormagazin

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här