De som tar sitt spelande på allvar vet att en sak värd att titta närmare på är sin router. Netgears nya modell utlovar en ”laggfri” upplevelse vilket torde göra alla gamers glada.

Netgear presenterade nyligen en ny routermodell vid namn Nighthawk Pro Gaming XR300. Det är en wi-fi-utrustad router erbjuder hög hastighet på dubbla kanaler a’la AC1750 och fyra gigabit ethernet-portar samt en wan-port för anslutning till Internet.

Routern har också en inbyggd kontrollpanel där användaren enkelt kan hålla koll på hur mycket bandbredd varje ansluten enhet förbrukar ifall någon annan familjemedlem sitter och kollar på Netflix i 4K-upplösning samtidigt som din viktiga online-match börjar ”lagga”. Via kontrollpanelen kan man nämligen låta routern prioritera viss trafik över annan via så kallad quality-of-service.

Nighthawk pro gaming XR300 kostar 2190 kronor inklusive moms. Som vän av viss ordning passar Datormagazin också på att påminna våra läsare om att ingen router i världen kan bota en dålig internetförbindelse, oavsett om det är din lokala internetleverantör eller längre ner i kedjan som problemet finns.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin

Skriver nyheter, guider och tester i Datormagazin och är redaktör för Datormagazin Retro. Jobbade på Datormagazin 2001-2005 som testredaktör, numera i IT-branschen. Drev bloggen Macpro i 14 år. Gillar Linux och Mac OS X, är 1/3 av podden Björeman // Melin och blandar Sveriges bästa Gin&Tonic.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här