Sandisk presenterar nya, förbättrade flash-lösningar för konsumenter på språng. Vi testar fyra av dem.

Testade Sandisk-enheter
Ultra Fit
Extreme Pro SDXC
Iexpand Flash drive go
Extreme portable SSD

Sandisk, som sedan mitten av 2016 är en del av Western Digital, har alltid varit ett företag med innovativa lösningar på flashmarknaden med produkter som spänner från enklare USB-minnen till minneskort med extrem prestanda för de mest krävande användarna. Till detta finns flera intressanta speciallösningar som tåliga bärbara SSD-enheter och Applefokuserad lagring som fungerar lika bra med mobiler som plattor eller Mac-datorer. I slutet av 2020 uppdaterades fyra av dessa produktkategorier med nya, snabbare lösningar och vi har självklart kikat närmare på samtliga.

Tillbaka
Nästa

Sandisk Extreme Pro SDXC

Extreme Pro
Extreme Pro är ett blixt snabbt SXC UHS-II-kort för fotografering och filminspelning.

Fotografens dröm

toppklass

Vi fortsätter med ett SD-kort kallat Extreme Pro, en serie som de flesta fotografer troligen känner igen då det allt sedan lanseringen varit ”topp of the line” sett till både skriv- och läsprestanda. Extreme Pro SDXC finns i tre olika kapaciteter: 32, 64 eller 128 gigabyte varav vi har testat det sistnämnda. Extreme Pro är utformat för kameror som stöder senaste UHS-II-standarden med U3-stöd och lämpar sig perfekt för dig som vill ta så många sekventiella bilder som möjligt eller filma i högupplöst 4K-video och inte vill ha någon dataförlust. Värt att notera är att minnen kommer att fungera även på de flesta äldre system, men i dessa fall gå ner i UHS-1-läge.

ANNONS: Se aktuellt pris på Webhallen

Kortet ska enligt Sandisk prestera topphastigheter för läsning motsvarande 300 megabyte per sekund och skrivhastigheter på upp till 260 megabyte per sekund. Vid våra mätningar presterar faktiskt vårt minne aningen bättre än utlovat med en toppöverföring på 303,5 respektive 261 megabyte per sekund. Dessa värden sjunker så klart när vi går ner i filstorlek men detta känns ointressant då syftet med minnet är bilder eller filmer av hög kvalitet vilket kommer att vara av en jämnstor storlek.

Klarar tuffa miljöer

Då mycket av det arbete som Extreme Pro SDXC är tänkt att användas tillsammans med långt ifrån alltid kommer att vara i en studio har Sandisk sett till att skydda vår data på bästa sätt. Detta genom att Extreme Pro är skaksäkert samt okänsligt för olika arbetstemperaturer samt är röntgensäkrat. Dessutom kommer även detta minne med möjlighet att ladda ned mjukvaran Rescuepro Deluxe för att återskapa felaktigt borttagna filer.

Sandisk Extreme Pro
6 / 6 Betyg
För
Har en exceptionellt hög nivå för både läs- och skrivning. Bra extra skydd.
Emot
Ingenting.
Rekommenderas till
Passar alla som vill fota och filma i hög upplösning.

Specifikationer Sandisk Extreme Pro

Tillbaka
Nästa
Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här