Sandisk presenterar nya, förbättrade flash-lösningar för konsumenter på språng. Vi testar fyra av dem.

Testade Sandisk-enheter
Ultra Fit
Extreme Pro SDXC
Iexpand Flash drive go
Extreme portable SSD

Sandisk, som sedan mitten av 2016 är en del av Western Digital, har alltid varit ett företag med innovativa lösningar på flashmarknaden med produkter som spänner från enklare USB-minnen till minneskort med extrem prestanda för de mest krävande användarna. Till detta finns flera intressanta speciallösningar som tåliga bärbara SSD-enheter och Applefokuserad lagring som fungerar lika bra med mobiler som plattor eller Mac-datorer. I slutet av 2020 uppdaterades fyra av dessa produktkategorier med nya, snabbare lösningar och vi har självklart kikat närmare på samtliga.

Tillbaka
Nästa

Sandisk Extreme Portable SSD

Portable SSD
Portable SSD är en stöttålig NVMe-baserad SSD för Mac och PC.

Snabb och stöttålig mobil lagring

Vi avslutar med en universell, blixtsnabb, extern lagtingsenhet med namnet Extreme Portable SSD. Modellen mäter 110,3 x 57,3 x 10,2 millimeter och finns i tre olika kapaciteter: 512, 1024 och 2048 gigabyte. Enheten har ett gråsvart gummerat yttre skydd som omger det inre aluminiumhöljet. Detta ger enheten både en effektiv värmeavledning och ett mycket bra skydd mot fallskador. Modellen är dessutom IP55-klassificerad för utökad skydd mot vatten och damm. Detta gör att vi kan använda enhetens integrerade hållare och fästa disken via exempelvis en mindre karbinhake på utsidan av vår väska för snabb åtkomst. Det enda vi kan tycka är lite synd är att USB-porten i Extreme Portable SSD inte kan skyddas när den inte används.

ANNONS: Köp portabel SSD på Webhallen

På insidan använder Sandisk en NVMe-baserad kontroller som kopplas via enhetens yttre USB 3.1 Gen 2-port vilket enligt Sandisk ska ge oss en prestanda på runt 1050 megabyte per sekund. Vid våra mätningar nådde vi ett snitt på 879 megabyte per sekund vid läsning och 846 megabyte per sekund vid skrivning vilket är lägre men ändå klart godkänt. Vi kan även tillägga att om det är maximal prestanda du eftersträvar har Sandisk även lanserat en uppdaterar version som använder USB 3.2 Gen 2 x2-gränssnitt för hastigheter på upp mot 2000 megabyte per sekund för både läs- och skrivbelastning.

Kabeln är lite väl kort

Vår Extreme Portable SSD kommer även med mjukvaran Sandisk Secureaccess som låter oss skapa en lösenordsskyddad mapp på enheten vilken säkras med 128 bitars AES-kryptering. Denna funktion finns för både PC och Mac. Tyvärr fortsätter Sandisk att skicka med en kort kabel, vilket kan bli ett problem om vi inte har möjlighet att installera enheten alldeles intill datorn.

Sandisk Extreme Portable SSD
4 / 6 Betyg
2 290 krPris
För
Snabb, IP55-klassificerad.
Emot
Levereras med kort kabel.
Rekommenderas till
Sandisk Portable SSD ger oss snabb och tålig extern lagring för alla plattformar.

Specifikationer Sandisk Extreme Portable SSD

Tillbaka
Nästa
Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här