Företaget Tile var tidigt ute med att lansera smidiga spårningsbrickor – före Apple AirTags och Samsung Galaxy SmartTag. Nu har de lanserad en ny serie brickor som givetvis bjuder på flera nyheter.

Den största nyheten är Tile Ultra, en bricka som använder sig av både Bluetooth och ultra-wideband vilket bland annat innebär att användaren kan spåra brickan, och prylen som brickan sitter på, med hjälp av mobiltelefonens kamera och förstärkt verklighet. Det är en funktion som redan finns i Apple AirTag, men med den skillnaden att Tile Ultra fungerar både tillsammans med Android-mobiler och IOS. Tile Ultra kommer att börja säljas i början av 2022.

Tile blir enklare att hitta tack vare högre volym och bättre räckvidd

Tile har även presenterat uppdaterade modeller av sina tidigare enheter. De har bland annat fått en IP67-klassificering så att de kan vara under en meter vatten i 30 minuter. De har dessutom en mer högljudd ringsignal så att de ska vara enklare att hitta, upp till tre års batteritid samt bättre räckvidd än tidigare modeller. Räckvidden uppges nu vara 120 meter för Pro-versionen och 75 meter för Mate, Slim och Sticker. Tyvärr har tillverkaren plockat bort möjligheten att byta batteri på de enklare modellerna, något de införde för ett par år sedan. (Den som vågar kan dock byta batterier, men då måste man ha sönder skalet.)

Annons: Shoppa Tile på Kjell & Company 

Alla nya modeller introducerar även Tile Lost and Found, en funtkion där en QR-kod på baksidan kan lagra kontaktinformation om någon hittar en borttappade Tile-enhet. Där kan ägare lägga in kontaktinformation så att upphittaren kan komma i kontakt med honom eller henne.

Säkerhetsfunktion förhindrar spårning

En ny säkerhetsfunktionen kallad Scan and Secure gör det dessutom möjligt att upptäcka oidentifierade Tile-enheter i närheten för att undvika att bli spårad.

De uppdaterade Tile-enheterna finns ute i handeln nu och priserna är 359 kronor för Pro, 256 kronor för Mate, 359 kronor för Slim och 309 kronor för Sticker.

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här